Dr. Oetker Krémes poralap receptek
Ma két kedvenc mostani receptemmel készültem nektek. A recept félig eredeti, félig saját. Mivel én főzni, sütni csak érzéssel tudok jól szerintem, így nem hallgatok sose egy receptre. Ehhez mérve készítsétek el ezt a két finomságot.
1. Krémes süti
Életem első igazi, levegős, puha, omlós piskótáját sikerült végre elkészítenem, amióta gm lettem. 3 év kitapasztalás után merem megosztani ezt a receptem veletek.
Egy tortaforma feléhez elegendő piskóta alap készítéséhez:
- 4 evőkanál rizsliszt (szitálva vagy anélkül)
- 4 tojás
- 4 ev. cukor (barna)
- 1 cs. vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem a vaníliás cukorral. A sárgáját felverem a barna cukorral. Hozzáadom a rizslisztet és a habot. Óvatosan egybeforgatom. Formába öntöm és a sütőben, légkeverésen, 160°C, 30 percig sütöm. Végén tűpróbát végzek, de eddig mindig hibátlanul megsült.
Krém
Mi egyszerűben készítenék krémet, minthogy a Krémes alapot használom fel hozzá. Mostanság mindent ezzel készítek, a kedvencemmé vált!
- 1 tasak Dr. Oetker Krémes poralap
- 800 ml tej
Ebből a kettőből két perc alatt kész a krém réteg. Kézi géppel habbá verem az alapanyagokat.
A süti tetejére én gyümölcsöt tettem, de bármivel lehet fokozni az ízvilágot. Karamella szósszal például.
A megmaradt szószból meg karamellás tejet készítettem később.
2. Képviselő fánk (sajátos, gyors)
Hozzávalók
- 1 cs. Spar fánk alaptészta (már csak tölteni kell, nem gm)
- 1 cs. Dr. Oetker Krémes poralap
- tejszínhab
- csokiöntet
Én ezt vendégeknek szoktam készíteni, ha valaki betoppan, mert hamar megvan. Elkészítem a krémet és beletöltöm az alapokba, tejszínhabot nyomok a tető alá, lefedem és tetejére olvasztok még csokit. Igazából teljesen egyszerű megcsinálni és mindenki imádja nálunk!
Persze ezek mellett a krémest is megcsinálhatjátok, de ezek továbbgondolt receptek már tőlem.
Remélem kipróbáljátok őket és nektek is beválnak majd! :)
0 Megjegyzések