Dr. Oetker Krémes poralap receptek

Dr. Oetker Krémes poralap receptek


Ma két kedvenc mostani receptemmel készültem nektek. A recept félig eredeti, félig saját. Mivel én főzni, sütni csak érzéssel tudok jól szerintem, így nem hallgatok sose egy receptre. Ehhez mérve készítsétek el ezt a két finomságot.




1. Krémes süti

Életem első igazi, levegős, puha, omlós piskótáját sikerült végre elkészítenem, amióta gm lettem. 3 év kitapasztalás után merem megosztani ezt a receptem veletek.

Egy tortaforma feléhez elegendő piskóta alap készítéséhez:

  • 4 evőkanál rizsliszt (szitálva vagy anélkül)
  • 4 tojás
  • 4 ev. cukor (barna)
  • 1 cs. vaníliás cukor


A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem a vaníliás cukorral. A sárgáját felverem a barna cukorral. Hozzáadom a rizslisztet és a habot. Óvatosan egybeforgatom. Formába öntöm és a sütőben, légkeverésen, 160°C, 30 percig sütöm. Végén tűpróbát végzek, de eddig mindig hibátlanul megsült.

Krém

Mi egyszerűben készítenék krémet, minthogy a Krémes alapot használom fel hozzá. Mostanság mindent ezzel készítek, a kedvencemmé vált!

  • 1 tasak Dr. Oetker Krémes poralap
  • 800 ml tej


Ebből a kettőből két perc alatt kész a krém réteg. Kézi géppel habbá verem az alapanyagokat.

A süti tetejére én gyümölcsöt tettem, de bármivel lehet fokozni az ízvilágot. Karamella szósszal például.

A megmaradt szószból meg karamellás tejet készítettem később.



2. Képviselő fánk (sajátos, gyors)

Hozzávalók

  • 1 cs. Spar fánk alaptészta (már csak tölteni kell, nem gm)
  • 1 cs. Dr. Oetker Krémes poralap
  • tejszínhab
  • csokiöntet
Én ezt vendégeknek szoktam készíteni, ha valaki betoppan, mert hamar megvan. Elkészítem a krémet és beletöltöm az alapokba, tejszínhabot nyomok a tető alá, lefedem és tetejére olvasztok még csokit. Igazából teljesen egyszerű megcsinálni és mindenki imádja nálunk!



Persze ezek mellett a krémest is megcsinálhatjátok, de ezek továbbgondolt receptek már tőlem.

Remélem kipróbáljátok őket és nektek is beválnak majd! :)

0 Megjegyzések