Egészséges életmód kialakítása

Egészséges életmód kialakítása




1. Felismerés

Első lépés, hogy észre kell vennünk nem helyesen táplálkozunk! Ez jelentheti az elhízást vagy testi betegségeket, szimplán rossz közérzeteket. Lényeg felismerni nem jó úton járunk!

2. Döntés

Második lépésként jöhet az, hogy ideje elhatározni lépnünk kell az egészségünk megőrzése érdekében. Saját magunk miatt cselekedjünk, később segítsük a többieket céljuk elérésében! Kivételesen helyezzük előtérbe önmagunkat. Ha valamit eldöntünk ne torpanjunk itt meg!

3. Előkészületek

Fel kell ismernünk a hibáinkat, nem árt feljegyzetelni őket, jelenlegi állapotunkat írjuk le. Bullet Journal, napló vezetése ajánlottá válik e téren is! Írj célokat, motiváld magad! Egyeztesd le a család többi tagjával miket akarsz elérni, hogy legyen támogatásod. Étkezéseket tervezd előre! Bevásárlólistát készítsd el és ne hagyd otthon! :D

4. Bevásárlás

Vásárolj minél több zöldséget, gyümölcsöt és egészségesebb ételt. Tejtermékek közül jöhet a sovány túró, natúr joghurt, zsírszegény tejföl, kefir, sajt. Teljes kiőrlésű pékárúk. Sovány húsok, halak. Barna rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta stb.

5. Áttérés

Ha sikeresen bevásároltunk, akkor már csak az adagokra kell odafigyelni! Nem nehéz, ha nem vásároltuk fel az áruházat. Kezdhetjük az új életmódot!

Remélem sikerült segíteni az új irányvonal felvételében, mert az egészségünk a legfontosabb tényező magunkra nézve, mindegy testi vagy lelki részen nézzük.


0 Megjegyzések