Kedvenc animációs filmjeim #1

Kedvenc animációs filmjeim (10)


A kedvenc horror filmes bejegyzésemhez hasonlóan hoztam ma nektek animációs filmeket, amikért oda vagyok és érdemes megnézni őket! 22 évesen ugyanúgy szeretem ezeket a meséket, mint régebben, hiszen egyáltalán nem szégyen ilyeneket nézni felnőtt szemmel, sőt néha tanulságos!

1. Szörnyen boldog család (2017)

A cím ellenére Wishbonék közel sem egy boldog család. Hogy a család újra összekovácsolódjon, Emma, az anyuka egy vicces esti mulatságot szervez. De a terve visszájára fordul, amikor egy gonosz boszorka megátkozza őket, és mindannyian szörnnyé válnak.


Online: https://mozicsillag.me/film/szornyen-boldog-csalad-2017-online

2. Kis vámpír (2017)

Angela Sommer-Bodenburg híres gyerekregénye végre megérkezett a mozikba! Rudolph, a tizenhárom éves vámpír fiú bár már a sok századik szülinapi bulijára készül, de egy évet sem öregszik. Nincs sok kedve az ünnepléshez, hiszen mindig ugyanaz a program: egy öreg kastély romos falai között köszönti fel Őt családja. Nem hagyhatják el otthonukat, mivel vámpírvadászok lesik minden lépésüket. Ám Rudolph végre egy kis izgalomra vágyik, ezért meglóg otthonról, és találkozik Tonyval, egy vele egyidős sráccal, aki rajong a kísértettörténetekért, és természetesen a vámpírokért. Hamar barátságot kötnek, és közösen próbálják megállítani a gonosz vadászokat.



3. Hotel Transylvania 1-3 (2012)

Vérszívó vagy nászúton? Farkasember családi lazuláson? Rémkoppantó, aki belefáradt a szürke hétköznapok egyformaságába? Vár a Hotel Transylvania - minőségi pihenés és felfrissülés mindennemű rémnek, szörnynek és gonosz torzszülöttnek.Drakula gróf ötcsillagos erdélyi luxusszállodájában (főszakács: Quasimodo) a szörnyek és családjuk távol kerülhetnek az emberi világ zajától. Itt ejtőzik Frankenstein és a menyasszonya, Múmia, a láthatatlan ember, egy egész farkas falka és kollégáik - míg egyszer egy halandó nem téved közéjük. A bajt csak fokozza, hogy a gróf nemcsak szállodaigazgató, hanem apa is, aki eddig sikerrel óvta csemetéjét a valódi világ borzalmaitól: most azonban minden megváltozik.




4. Balerina (2017)

A Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral vakmerő szökési tervüket végrehajtva Párizs felé veszik az irányt, a fények városába, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony építésébe! Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak; legjobb formáját kell hoznia és tanulnia kell hibáiból, hogy valóra váltsa legvadabb álmát: ő legyen a párizsi opera prímabalerinája.




5. Énekelj! (2016)

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.
Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...




6. Vaiana (2016)

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét, és senki sem tudja, miért. A Walt Disney Animation Studios legújabb animációs alkotása a Vaiana című film, amelynek főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.




7. Monster High filmek 

Egykoron a szörnyek még egymás elől is rejtőzködtek, mert rettegtek, hogy az emberek tudomást szereznek létezésükről. A hírhedt vérszívó lánya, Draculaura és barátnői azonban mindig olyan iskoláról álmodoztak, ahol mindenféle lényt szeretettel várnak, és mindenki önmaga lehet. A szörnycsajok nem csak ábrándoznak, hanem cselekszenek is: kalandos utazások során toborozzák össze a suli tanulóit. De még egy ilyen fantasztikus helyen sem lehet mindig békés az élet: egy aljas zombi bajkeverésének hála a gimi diákjai rettegni kezdenek, hogy titkukra fény derül. A csajokon múlik, megmenekül-e a szörnysuli. 




8. Anasztázia (1997)

Volt egyszer, nem is olyan régen egy Anasztázia nevű ifjú hercegnő, aki a pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt. 1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a bál legfényesebb csillaga éppen Anasztázia volt. Az estélyen a hercegnő Párizsban élő nagyanyja, Mária is részt vett. Anasztázia kérlelte őt, hogy ne utazzon vissza Franciaországba, maradjon a családdal. Mária, hogy megvigasztalja unokáját, megajándékozta őt egy zenélő dobozzal, amely kettejük titkát, közösen énekelt altatódalukat játszotta. A dobozka kulcsára vésett felirat azt ígérte, hogy Anasztázia és nagyanyja hamarosan találkoznak Párizsban. A cári palota fölött azonban sötét felhők gyülekeztek. A száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forralt. Gyűlölettől megmérgezett lelkét eladta a sötétség erőinek, s cserébe hatalmat kapott rá, hogy elátkozza a cári famíliát. Az országban nemsokára kitört a forradalom, és pusztító tüzének áldozatul estek a Romanov család tagjai is. Csak Anasztázia és nagyanyja menekültek meg - őket ugyanis egy Dimitrij nevű bátor konyhás fiú az utolsó pillanatban kiszöktette a palotából. A bosszúszomjas Raszputyin kis híján elfogta a menekülő hercegnőt, de terve kudarcot vallott, s ő maga belefulladt a Néva jeges vizébe. Ezen a tragikus eseményekkel terhes napon a balsors még egyszer beleszólt az utolsó Romanovok életébe. A vasútállomáson a tömeg elsodorta Anasztáziát nagyanyja mellől, s Mária örökre elveszítette unokáját. Így vette kezdetét a 20. század egyik legrejtélyesebb története...




9. Khumba (2013)

Khumba a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait annál a vízgyűjtőnél ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbáz-hoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.




10. Lilo és Stitch (2002)

Valahol messze-messze, egy távoli galaxisban egy bogaras tudós-genetikus kísérletei során különös, szeretetre alig méltó lényt teremt. A Galaktikus Szövetség persze leleplezi a bűnöst, börtönbe csukja, teremtményét pedig száműzi. A kis izé megszökik, és egy békés, távoli bolygó, nyugodalmas kis szigetén bújik el: Hawaiin. Attól kezdve Hawaii nem békés többé...

Egy magányos kislány, Lilo, megtalálja a jövevényt, kóbor kutyának nézi, és örökbe fogadja. Lilo egyedül sem volt a jóság szobra, de most méltó párjára akadt. Az új kutya idomíthatatlannak bizonyul. Amit nem tud felfalni, azt megrágja. Ami még neki is túl rosszízű, azt összetöri, felborítja vagy vízbe ejti. De valami mégis megváltozik benne: még az őrült tudós sem gondolta volna, hogy az űrélőlény képes a szeretetre. Márpedig a csillagkutya fokozatosan megszereti új gazdáját. Épp akkor, amikor üldözői a nyomára akadnak, és haza akarják toloncolni...






0 Megjegyzések