Gyorséttermi ételek egészségesen

Gyorséttermi ételek egészségesen


Mindenki szereti a gyorsétteremben kapható "bűnös" ételeket. Gondoltam ma kicsit egészségesebb vonalra váltva leírom, hogyan érdemes elkészíteni őket úgy, hogy a szerethető maradjon. 
3 ételt hoztam a gyorséttermekből, amit mindenki ismer: hamburger, sült krumpli, csibefalatok. 


1. Hamburger



Maga a szemle lehet bolti és házi készítésű, gluténmentes, rozsos, magos, teljes kiőrlésű. A húspogácsa pulyka vagy sovány, darált sertés. Keverjük friss fűszerekkel: bazsalikom, oregánó, metélőhagyma, petrezselyem, vöröshagyma és ízlésünk szerint , amit hiányolunk. Szedjük több részre. Ezt süthetjük frissen vagy fagyasztottan napokkal később.
Ha azonnal készítjük adjunk hozzá egy fél tojássárgáját és formázzuk. Tegyük tepsire és spricceljük be olívaolajjal. Lapítsuk le, amilyen vastagságúra szeretnénk. 180 fokos sütőbe süssük készre, félúton fordítsuk. Utolsó két percben grill funkción ropogósabb lesz.
A zsemlét kenjük be szósszal, mustárral ketchuppal, majonézzel. Mehet rá a salátalevél, sült húsi, zöldségek, sovány sajt, meglocsoljuk újra szósszal. Sorrendet ti döntitek el igazából. Fedjük s kész a finom hamburger!


2. Sült krumpli



Vehetjük fagyasztva vagy készíthetjük magunk hasábokat. Lehet sima krumpli, újkrumpli, de a legjobb szerintem az édesburgonya, nekem kedvenc. A lényeg vékonyra szeljük. Nem olajba fogjuk sütni itt az a lényeg. 180 fokos sütőben készül, elszórva tepsin, kevés olívaolajjal lespriccelve. Fűszerezése ízléstől függ. 20 perc alatt körülbelül elkészül, semmi macerával. Én sajttal szeretem végül megszórni.


3. Csibefalatok



Vegyünk elő egy csirkemell filét és vágjuk sok apró darabra, zsíros rész nélkül lehetőleg. Egy éjszakára áztassuk tejes-fokhagymás alapba a puhaságért. Csepegtessük másnap le. Forgassuk lisztbe, tojásba. Panírként kapjon szezámmagot, zabpelyhet, gm bundát stb. Tegyük tepsire, spricceljük olívával le, 180 fokon süssük készre. Ha a felülete ropogós, jöhet a fordítása.  Tálaljuk házi paradicsomszósszal, joghurttal és egyéb egészséges feltéttel. Ehetünk mellé zöldségcsíkokat.


0 Megjegyzések