23 év, 23 tanulság

23 tanulság, amit 23 év alatt megtanultam


Remek a hangulatom tom,tom, tom, ma van a szülinapom, pom, pom, pom... Ezért blogolok, lok, lok, lok. Jó ez kicsit már túlzás, de ki kell élvezni ezt a napot! Mára sokat gondolkodtam mivel lenne érdemes készülnöm, egyáltalán írjak e, mert néha kell egy szabadnap, amikor "semmit" se csinálok. Persze időm kevés van, mert vár egy jó program, de belefér egy bejegyzés az időmbe és hát szeretek tanulságokról olvasni, írni, így 23 érdekességgel készültem. 



1. Sose veszítsd el a hitedet!

Történjen bármilyen rossz dolog, mindig bízz abban, hogy a kimenetel a te javadat szolgálja. Lehet pillanatnyilag szomorúvá, idegessé tesz, feje tetejére áll minden, a lényeg tudj hinni valamiben, ami erősít és átvezet bizonyos időszakokon. Gondolj arra, hogy a rosszak, a jó dolgok hírnökei!

2. Álmok, vágyak elérése

Gyerekként jellemző illúziókat kergetni és valljuk be a legszebb korszak ez. Felnőttként viszont reálisan kell gondolkodni, cselekedni, viszont van egy kis szeglete az egész álom témakörnek, ami elérhető. Bármiről lehet éppen szó... Ha megtudtad/tudod álmodni, el is tudod érni, ha igazán szeretnéd és kitartasz! Még, ha varázsló szerettél volna is lenni, van egy rész, amivel álmod valóssággá válhat, elmész kitanulni mondjuk bűvésznek! Nincs lehetetlen!

3. Befolyások

Sose szabad másoknak élni. Bután hangzik és tudom bele lehet kötni, de tény, ha valaki más miatt csinálsz valamit annak jó vége soha sincsen. Szívből terelést fogadd el, de alakítsd a magadévá!

4. Mit gondolnak rólad

Ne érdekeljen mások miként vélekednek a külsődről és viselkedésedről. Fontos, hogy hű legyél magadhoz és jó embert formálj önállóan személyiségedből. Mindenki egyébként se fogadna el, ha belegebedsz se...

5. Küzdelem

Sose szabad feladni, ha valamit szeretnénk tűzön-vízen át kell menni. Fejlesztjük magunkat előre és ha nem azonnal, de idővel elérhetjük vágyott célunkat! Küzdeni egyben felemelő egy adott cél érdekéért, ha ölembe hullna érdektelenné válhatna szerintem.

6. Pénz

Igen fontos tudom, de vannak ennél sokkal fontosabb dolgok! Például szeretet, család, barátok, egészség és ezer más dolog, amit pénzért nem adnak.

7. Mindenki más

Ez így van jól! Engem örömmel tölt el, hogy mondjuk Pest utcáin sétálva látok különböző stílusú embereket. Olyan felemelő belegondolni mennyi féle ember van a világon és mindenkinek más az életútja. Imádok ezen filozofálni. Jó merengeni van többfajta bőrszín, nemzetiség, vallás, nyelv stb., mégis egyek vagyunk egy bizonyos szinten.

8. Lustaság

Ha van erőd, egészséged bizonyos dolgok elvégzésére, akkor ne mindig a fetrengés legyen előtted, mint feladat, hanem az a végpontot adja befejezésként. Sokkal jobban érzed majd magad, ha megcsinálsz dolgokat, mintha a lustaság miatt halasztod, kihagyod. Egyszer élsz!

9. Zárkózás

Ne zárkózz be a négy fal közé! Hidd el tapasztalat, ha egyszer belekerülsz nagyon nehéz kimászni belőle. Ha teheted mozdulj ki, ismerkedj és élvezd az életet! Ki tudja, lehet szerencséd lesz...

10. Kapcsolatok

Erről hosszan tudnék írni, de a lényeg, hogy minőségi barátaid legyenek és ne a számra menj! Ha valaki érdekbarát, pletykás, átver és a többi, gondold újra tényleg rá van e szükséged. Családdal már nehezebb a helyzet, törekedj a békés együttélésre, szeretetre. Szerelem témakörnél pedig legyél magabiztos és próbálj meg előrelátó lenni.

11. Magány

Alapon társas lények vagyunk, de mindenkinek kell az én idő, ezért szakíts magadnak röpke órákat, amikor csak te magad vagy és azt csinálhatsz, ami boldoggá tesz. Viszont az állandó egyedüllétet kerüld, mert ha nem vagy elég jóba önmagaddal, akkor depresszióssá válhatsz és nem kell firtatnom a többit...

12. Tanulás

Sulis éveimben én se mindig voltam oda az ötletért, hogy tanuljak. Ez szinte természetes lázadás, de ahogy leérettségiztem rájöttem a tanulás nélkül semmi/senki lennék. A tudás hatalom szokták mondani és ez így igaz! Alaptantárgyakat be kell magolni és érettséginél már jó tudni, hogy mi az a szakrész, ami érdekel és ehhez előre tanulni, olvasni, eljárni fejlődni. 18 évesen kell egy kép a jövődről, ha ez nehéz is. Én imádok tanulni és sose szeretném ezt abbahagyni iskolai szinten se. Mindig ad valami újat!

13. Titkok

Ha valaki valamit rád bízz, mármint titok szinten, azt ne fecsegd ki senkinek, ha ő engedélyt nem ad. Hiába a jó szándék, ha hatalmas kalamajkát indítasz vele el. Jegyezzétek ezt meg! Gondoljátok végig megéri e elmondani a titkotokat, rátok bízott titkot. Saját titokkal végképp óvatosan, mert előszeretettel visszaélnek vele!

14. Betegség

Ha bajod van ne utálj orvoshoz fordulni. Rám mindig jellemző volt, hogy el kellett szabályosan húzni a dokiig, de 23 évesen pontosan pár napja jöttem rá lehet jobb megelőzni a bajt, mint későn kapálózni esetleges rég kialakult problémák miatt. Szenvedni amúgy se kedvező...

15. Sport

Gyerekként naponta folyamatosan sportoltam. Középsulira sajnos ez a jó szokásom teljesen abba maradt, mind időhiány, mind fáradtság miatt. Felnőtt fejjel ezt annyira bánom, hogy akkor nem volt lehetőségem kitartóan egy sportra fókuszálni, de higgyétek el, ami késik nem múlik. Bármikor belekezdhetsz, akár otthon is a sportolásba, ne legyen kifogás.

16. Gluténmentes életmód

Amennyire szörnyű volt szembesülni valami nagyon nem kerek a szervezetemmel, annyira felemelő volt valami új dolgot kitanulni és ez nekem az egészséges életmódú gm diéta volt. Ha már rákötelezett az élet próbáltam pozitívan hozzáállni. Nagyon nehéz megállni, hogy ne essek bűnbe és elő is fordul megeszek normál kaját, de számolok a tünetekkel ezután. 2 éve megtanultam hogyan lehet így is teljes életet élni, mert lehet, ez az eredmény nem a világvégét jelenti. Csak tudatossá tesz.

17. Lehúzások

Itt arra gondolok, amikor folyamatosan csak azt kapod meg, hogy mennyire semmit se érsz, mindent rosszul csinálsz. Két okból jellemző, hogy ezeket hallod: 1. Irigység és ezért akar valaki lehúzni. 2. Düh. Ezeket sose szabad felvenni. Tudni kell az értékeidet és nem szabad másra figyelni ezekben a helyzetekben, hiszen ez csak romboló szándék, még ha nem is kimondott ártásból csinálja az illető. Okosabb vagy ennél, hogy ennek bedőlj!

18. Rend

Kedvenc szava az embereknek a Házimunka. Nem mondok újat, ha azt írom, hogy a rend nagyon fontos, mert a lelkedet ápolja a tisztaság. Én sose tudnék koszos szobába létezni! A házba is mindig rend kell legyen, már csak azért is, mert ki tudja mikor jön bárki vendég. Ha másért nem, ezért takaríts ki!

19. Emlékek

Rengeteg fájó emlékem van, sajnos bátran merem állítani jellemzően több, mint a velem egykorúaknak. Mindenesetre engem ez sose tör meg. Ez az életem része volt és próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, ráadásul nem a múltban élünk. Emlékezni csodás dolog!

20. Hobbi

Minden embernek kell valami hobbi... Mindegy festesz, írsz, autót szerelsz, a lényeg élvezd és szeresd csinálni! Ez a boldogságod egyik kulcsa! Ha eddig nem volt, ideje keresni magadnak valami elfoglaltságot.

21. Tudj örülni

Sokan boldogtalanok és mindig megkérdezik tőlem, hogy a fenébe lehetek szinte mindig sugárzó és boldog. A tanácsom tanulj meg örülni apró kis dolgoknak! Reggel felkeltél, élsz, de jó! Kávéztál egy szép reggelizőben, barátaiddal moziba voltál, valaki mosolyogva rád nézett, 5-öst kaptál. Ezek apró dolgoknak tűnnek, de igazából hatalmas boldogságok higgyétek el nekem! Aki épp kórházba fekszik bármit megadna ezért, gondolj erre... Felfogás kérdése az egész!

22. Függőségek

Gondolhatsz itt mobilra, drogokra, cigarettára, bármi másra. Lényeg ne hagyd, hogy befolyásoljon egy rossz szokás, életvitel. Tudsz változtatni, tedd meg! Én is bánom anno elkezdtem cigizni, életem egyik legrosszabb döntése volt, úgy is, hogy semmi bajom tőle még. Ezek nem építenek!

23. Szülinap

Utolsó pontom maga a Szülinap. Sokan mai világba a Facebook-on várják a köszöntéseket, más appokon. Én személy szerint ezt kedves gesztusnak tartom, de semmi vonzata valljuk be. Sokkal boldogabbá tesz engem valaki, ha felhív, főleg találkozik velem, mint írjon két szót és letudja ezzel az egészet. Ráadásul utálom minden az ajándékokról, pontosabban pénzről szól, persze ez rád nem értendő, mert te alig kapsz valamit, azt is 1000-ért, míg te 5000-ért viszel ajándékot másoknak. Ebben a témában jellemzően ki tudok akadni sajnos... Kár, hogy kiölődik a szeretet, ünnepekre nézve.

Remélem tetszett ez a bejegyzés és csodásan telik nektek is a mai nap! Kis tanulságot bízok benne sikerült átadnom.



0 Megjegyzések