5 mennyei pohárkrém

5 recept tipp


Ma elhoztam nektek 5 mennyei poharas recept ötletet, amit ajánlok.


1. Tejberizs karamellás csokikrémmel


Hozzávalók
  • 12,5 dkg rizs
  • 1 csipet só
  • 3,7 dl tej
  • 1,3 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
  • A karamellához:
  • 0,7 dl tej
  • 8 dkg tejkaramella bonbon
  • 2,5 dkg mascarpone
  • 0,3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés

A megtisztított rizst egy teflonedénybe tesszük, és felöntjük 2,5 dl vízzel,majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a sót, a tejet és a tejszínt, és addig főzzük, míg a rizs az összes folyadékot magába nem szívja. Végül belekeverjük a vanília kikapart magjait és a cukrot, majd lefedve hagyjuk kihűlni. A tejet felmelegítjük a felkockázott karamellbonbonnal. Ha a karamell felolvadt, levesszük az edényt a tűzről, és a tejkaramellát hagyjuk kissé kihűlni. Felforraljuk a tejszínt, a felkockázott csokoládéra öntjük, majd simára keverjük. Fóliával lefedjük, és hagyjuk kissé megdermedni. A mascarponét, majd a csokoládés krémet is a karamellhez keverjük. A tejberizst és a karamellás csokoládékrémet felváltva üvegpoharakba rétegezzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.


2. Rákóczi túrós pohárkrém


Hozzávalók
  • 12 dkg vajas keksz
  • 16 dkg zsírszegény túró
  • 0,8 dl görög joghurt
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 tk méz
  • 2 ek baracklekvár
  • 2 ek dióbél
Elkészítés

A kekszet durvára összetörjük egy zacskóban sodrófával vagy egy mozsárban, majd a desszertes poharak aljára szórjuk. A túrót alaposan összekeverjük a krémes görög joghurttal, a reszelt citromhéjjal és a mézzel. A kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, majd elosztjuk rajta a baracklekvárt. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a durvára vágott diót, majd megszórjuk vele a desszert tetejét.

3. Forralt boros zselé


Hozzávalók
  • 400 ml vörösbor (félszáraz)
  • 1 ek fűszerkeverék (forralt boros)
  • 8 dkg barna cukor
  • 3 db zselatinlap
  • 7 dkg kristály cukor
  • 5 dkg dióbél
  • 100 ml habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
Elkészítés

A bort összeforraljuk a fűszerkeverékkel és a barna cukorral. Feloldjuk benne a zselatint a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Ezután szétosztjuk az italt 4 üvegkehelybe, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Száraz serpenyőben, kis lángon, lassan karamellizáljuk a kristálycukrot. Amikor teljesen megolvadt, és középbarnára pirult, hozzákeverjük a durvára aprított dióbelet, majd az egészet kiöntjük egy darab sütőpapírra, majd egy kicsit szétkenjük. Ha a grillázs teljesen megszilárdult, felvágjuk háromszög alakú darabokra. A tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal. Ezután a forralt boros zselék tetején elosztjuk a fahéjas tejszínt, végül pedig grillázslapokkal díszítjük.

4. Réteges banános desszert


Hozzávalók
  • 4 db mandulabél (hántolt)
  • 3 db banán (plusz a díszítéshez)
  • 1 db lime
  • 300 ml tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
Elkészítés

A mandulát durvára vágjuk, majd illatosra pirítsuk egy száraz serpenyőben. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, majd meglocsoljuk a lime kifacsart levével, ezután pedig pürésítjük a tejjel. A mascarponét simára keverjük a porcukorral. Poharakba kanalazzuk a banánpüré háromnegyedét. Rászórjuk a pirított mandula háromnegyedét, majd erre halmozzuk a mascarponés krémet, és a maradék banánpürét. Végül megszórjuk a maradék aprított mandulával, aztán néhány karika banánnal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

5. Málnás pohárkrém


Hozzávalók
  • 30-40 dkg málna
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg tejföl
  • A díszítéshez:
  • 1/2 tábla csokoládé
Elkészítés

A málnát egy szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a málnaszemek ne törjenek össze teljesen, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább fél órát állni hagyjuk, és közben néha óvatosan átkeverjük. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. A málnát a levével együtt elosztjuk 4 db pohárban. Rákanalazzuk a mascarponekrémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és csokoládéforgáccsal díszítjük.

0 Megjegyzések