Vámpíros sorozatok

Vámpíros sorozatok




Ha szeretitek a vámpíros sorozatokat, ezeket ne hagyjátok ki!

1. Hétköznapi vámpírok (2020)

Az áldokus stílusú komédia New York City-ben fog játszódni, új karakterekkel és új dokumentarista stábbal, akik egy vámpírokkal teli lakás mindennapjait rögzítik, akiknek igencsak meggyűlik a baja az élet tipikus jellemzőivel, mint a lakbér fizetése, a napi teendők elvégzése a lakásban, a menő éjszakai klubokba való bejutás, valamint persze a lakótársak közötti gyakori konfliktusok.

Link: Link

2. Legacies (2018)

Az elmúlt évtizedben a Vámpírnaplók és A sötétség kora című sorozatok ikonikus hősei meghódították a világot. Az új széria a hagyományokat folytatva a Salvatore bentlakásos iskolában játszódik, és egy új természetfölötti képességekkel rendelkező generáció történetét meséli el, a középpontban Klaus Mikealson 17 éves lányával, Hope-pal. Vajon a suliba járó tiniboszorkányok, vámpírok és vérfarkasok hőssé válnak, ahogy azt szeretnék, vagy megmaradnak gonosz teremtményeknek, amiknek születtek?

Link: Link

3. Owari no Seraph (2015)

Az emberiség felnőtt populációját kiirtotta egy ismeretlen vírus. Valamilyen oknál fogva a vírus csak a 13 évesnél idősebb emberekre hat. A vámpírok kihasználták az alkalmat és az életben maradt gyerekeket haszonállatként tartják. Hőseink innen próbálnak meglógni. 

Link: Link

4. Vámpír akták (2006)

Vicky Nelson (Christina Cox) korábban a torontói rendőrség nyomozója volt, de elveszítette látását. Mivel nem akar íróasztal mögé kerülni, úgy dönt, magán-nyomozóirodát nyit. Már első megbízásakor egy vámpírral kerül kapcsolatba, így belecsöppen egy olyan nyomozásba, amely keresztül viszi a természetfeletti szinte minden szegletén.

Link: Link

5. Vámpírnaplók (2009)

Rajongsz a vámpír-sorozatokért, ám mostanában nem találsz olyat, ami igazán lekötné a figyelmedet? Akkor most a figyelmedbe ajánljuk a Vámpírnaplók című sorozatot, amely garantáltan magával ragad majd téged is. Külföldön ugyanis, már az első epizódok levetítése után, igen komoly rajongótábora lett, a modern vámpírtörténetnek. De miről is szól pontosan a Vámpírnaplók? A sorozat történetének középpontjában Elena Gilbert áll. Elena egy rendkívül népszerű, sokak által kedvelt gyönyörű lány, aki az átlagos tinédzserek mindennapi életét éli. Iskolába jár, szórakozik, és a barátaival lóg. Egész addig, amíg egy szörnyű esemény teljesen meg nem változtatja a lány életét. Elena szülei meghalnak egy autó balesetben, amelynek következtében a lány magára marad az öccsével együtt. A korábban vidám lány, ezután már nem akar az utcára sem kilépni, el akar zárkózni az egész világ elől. Bár már négy hónap eltelt a szörnyű tragédia óta, Elena továbbra sem tud visszatérni régi életéhez. A tanév azonban hamarosan elkezdődik, így Elenának is iskolába kell járnia. A tanév kezdetén bukkan fel az új fiú, Stefan. Stefan Salvatore azonban nem egy átlagos diák. Stefan egy vámpír. Egy vámpír, akinek nagyon fontos küldetése van. Ez a küldetés Elenához kapcsolódik, hiszen őt kell megvédenie a bátyjától, Damontól, aki a mit sem sejtő lány lelkére vágyik. Vajon sikerül Stefannak megvédenie Elenát? A Vámpírnaplók című sorozat első évadának epizódjaiból többek között erre is fény derülhet, ezért már csak emiatt is érdemes belevágni a film nézésébe. Sötét titkok, veszélyes kalandok, szerelem és féltékenység. Ezek azok a dolgok, amelyek minden egyes epizódban megjelenve teszik még izgalmasabbá, a már egyébként is oly’ nagyon lebilincselő történetet. Ha egészen idáig nem szeretted a vámpíros filmeket, akkor ez nagy valószínűséggel a Vámpírnaplók című sorozat megnézése után, meg fog változni!

Link: Link

6. A sötétség kora (2013)

A sorozat, a The Vampire Diaries Vámpírnaplók spin-off sorozata. A történet New Orleans-ban játszódik,középpontban az Ősi vámpírok: Klaus Mikaelson (Joseph Morgan), Elijah Mikaelson (Daniel Gillies) és Rebekah Mikaelson (Claire Holt). Az első epizódot a Vámpírnaplók sorozat 20. beépített epizódjaként láthattuk 2013 április 25-én, amely után a CW televíziós csatorna megerősítette a hírt, hogy a sorozatot berendelték a 2013-2014-es szezonra,így ősszel folytatódik. Visszatérő karakter lesz Hayley (Phoebe Tonkin) aki terhes Klaus "gyermekével". Most Klausnak kell megküzdenie egykori védencével, Marcelel (Charles Michael Davis), aki jelenleg uralja egész New Orleanst. Ahhoz, hogy a város újra Klaus irányítása alá kerülhessen,hatalmi harcot kell vívjon Marcellel. Klaus újra a király akar lenni,de a királynak ehhez kell egy város. Elijah biztosítja Klaust a támogatásáról,és próbálja megértetni testvérével a család fontosságát. A család a hatalom! Amint Klaus is belátja, hogy csak így lehet ővé a királyság, elfogadja, hogy gyermeke lesz Haleytől,mondván: "Minden királynak szüksége van örökösre".

Link: Link

7. A titkos kör (2011)

A The Vampire Diaries-t is író L.J. Smith regénye alapján. Cassie édesanyja halála után Chance Harborba költözik a nagyanyjához. Itt az iskolában szerzett friss barátai beavatják a titokba: régi borszorkányok leszármazottai, és szeretnék, ha Cassie csatlakoznak hozzájuk, hogy teljes legyen a "titkos kör”. A lány először nem hisz nekik, amikor is egyikőjük megmutatja neki az utat a mágia titkaiba. Az ellenség pedig a sötét erők oldalán álló felnőttek személyében fog feltűnni.

Link: Link

8. Hemlock Grove (2013)

A Netflix égisze alatt készült, a szó szoros értelmében fantasztikus produkció Brian McGreevy azonos című, népszerű regényén alapszik, melynek népszerű thrillereket meghazudtoló történetében egy furcsa kisváros lakói, azok élete és sötét titkaik kerülnek a középpontba. Mialatt megismerjük a főbb karaktereket, történik egy rejtélyes haláleset is, melyet egy fiatal iskolás lány szenved el. Az éj leple alatt valami vagy valaki megtámadta, majd az eset felderítése kapcsán a helyi hatóságok csak a sötétben tapogatóznak.

Link: Link

9. Holdfény (2007)

Mick St. John, aki helyes, sármos - és halhatatlan - magánnyomozóként dolgozik Los Angelesben. 60 évvel ezelőtt vámpírrá változott, és örökre 30 éves marad. A különleges képességeit - társaival ellentétben - arra használja, hogy védelmezze az embereket. Felbukkan a vonzó riporternő, Beth Turner az életében.

Link: Link

10. True Blood (2008)

A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik.

Link: Link

0 Megjegyzések