ESP - Hatodik érzék

 ESP - Hatodik érzék

Mondjuk úgy van egy megérzésem, hogy ez a bejegyzés tartogat majd érdekességeket és tetszeni fog mindenkinek, akik szeretik az ezo témákat. Pontokba szedtem milyen érzékfeletti érzékelés létezik, amikről nem árt tudni. Hátha rátok is igaz valamelyik...

1. Prekogníció

Előérzet. Az adott fél előre érez, megsejt valamit, határozottan tud. Az ilyen személyekre mondjuk megérzők. Tudomásszerzés a jövőből, ami még nem következett be. 

2. Retrokogníció

Múltra vonatkozó prekogníció. Valaki olyasmit érez, ami a múltba történt meg, de erről tudása nem lehetett. Nem volt ott, nem láthatta, nem élt abban az időben, nem olvashatta.

3. Tisztánlátás

Valaki látótávolságon túli eseményt vizuálisan érzékel. Több fajtája ismert. Egyszerű: Gyengétől a teljes érzékelésig terjed. Valaki asztrális, éterikus lényeket lát, körülötte vannak, de messzebbre nem lát el például. Jelent érzékel csak. Térbeli: Helyszínek, események látásának képessége távolságban. Időben: Időbeli távlati érzékelés, a múltra-jövőre vonatkozóan.

4. Tisztánhallás

Valaki hallótávolságon kívüli eseményt hallással érzékel. Kapcsolódhat a tisztánlátáshoz gyakran. Meghallható ezen képességgel az angyali világ, szellemvilág is például.

5. Tisztán érzékelés

Valaki egy tőle érzékelhetőnél jóval messzebb történő dolgot, eseményt érzékel. Lehetnek képek, hangok, szagok, tapintási információk. Tisztán érzékeléssel nem csak jövőt, múltat érezhetjük meg, hanem betegséget diagnosztizálhatunk, mások érzéseit érezhetjük stb.

6. Tisztán gondolkodás

Ez a képesség emberekre, helyekre, helyzetekre nézve feltörő gondolatok a többi tisztán érzékelés nélkül. Bevillanó képek, gondolatok formája. Ismeretek nélkül.

7. Pszichometria

Valaki egy tárgy segítségével, tapintással jut információhoz. Médiumok használják többek közt eltűnt személyek felkutatására, persze más számára is elérhető, mint az összes képesség.

8. Telepátia

Egyik legismertebb szó most itt. Gondolatátvitel 2 fél között, beszéd/testi kommunikáció nélkül. Érzékszerv nélküli. "Tömeges" telepátia igen ritka. Telepátiai üzenés lehet érzés és gondolati  (szavak-mondatok-képek). Szoros kapcsolatban álló személyeknél jellemzőbb.

9. Metagnómia

Tisztánlátás alatt van, egyik típusa. Jövőbeli eseményeket vizuális formában látja, de nincs képi/hangi információ, nem látomásszerű, hanem anélküli megsejtés. Csak úgy... Érezzük. Kicsit az elsőre hasonlító pont.


Bármelyik elérhető kemény munka árán vagy velünk született fejleszthető képességként.

0 Megjegyzések