Filmajánló

 Filmajánló

Múlt évben ez elmaradt április óta és az évben se hoztam filmajánlót/sorozatajánlót, így ma pótlom ezt. Nem kevés filmről írok véleményt és ajánlok nektek pár jó kikapcsolódáshoz alkalmas darabot. Időpazarló filmeket meg eltudjátok dönteni megnézitek-e végül vagy sem. Jó csemegézést! Íme az első rész. 😁


1. Kísértetváros (2008) - 10/7

Bertram Pincus egy balesetben meghal, majd csodával határos módon 7 perccel később feltámad. Sajnos új élete mellé egy elég idegesítő adottságot is kap: látja a szellemeket. Azok meg csak jönnek hozzá a hülyébbnél hülyébb kéréseikkel....

Nem most láttam, de azért egyszer meglehetett nézni. Nem volt kedvenc.




Link: Link

2. Szakíts, ha bírsz (2006) - 10/8

A romantikus komédiák végén a szerelmesek csókban forrnak össze, és kéz a kézben, boldogan néznek a szép, közös jövő elé. Ám erről a jövőről vajmi kevés információnk van. Nézzük azonban Brooke és Gary esetét. Annak rendje módja szerint ismerkedtek meg egymással, majd jött a mindent elsöprő, nagy szerelem, végül az összeköltözés. Ám a régi mondáshoz hasonlóan, lakva ismerik meg egymást az emberek, és ez bizony rózsásnak aligha mondható helyzetet eredményez. Valóságos háború veszi kezdetét a szembenálló felek között, melyből lassan az összes ismerős, barát, sőt idegen kiveszi a részét.

Néha vicces, néha szomorú hova jutnak el. Mindenesetre érdemes egyszer megnézni, de ez se volt az a nagy kedvenc láttam jobbat is.




Link: Link

3. Látlak (2018) - 10/10

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja „maradványával”, vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

Ezt a filmet már 2x láttam és azt kell, hogy írjam hatalmas kedvencem lett! Ha nem láttad nézd meg, ajánlom.




Link: Link

4. Lecsap csapat (2021) - 10/10

Egy gonosztevőkkel teli világban két elhidegült barátnő (Melissa McCarthy és Octavia Spencer) szupererőre tesz szert, kiosztanak néhány pofont, és megvédik a városukat.

Jó kis film volt, ajánlom nektek! Lehetett nevetni sokat.




Link: Link

5. Mortal Kombat (2021) - 10/10

Cole Young élete a harc és a küzdelem. A fiatal MMA harcos rendszeresen ringbe száll, a pénzért cserébe pedig bárkit a padlóra küld. Cole-nak azonban fogalma sincs valódi örökségéről, így azt sem tudja, miért küldi el Shang Tsung uralkodó legjobb harcosát, Sub Zerot, hogy megölje őt. Családját féltve próbál segítséget találni. Elszántan kutatni kezd Sonya Blade után, rövidesen pedig Raiden templomában találja magát, ahol lehetősége nyílik arra, hogy a legjobbaktól, köztük Liu Kangtól, Kung Laotól és a kegyetlen zsoldostól, Kanotól tanulhasson, hogy erejét végül az univerzum legkeményebb bajnokságán mérettesse meg. Ez az összecsapás azonban nem csupán családja, hanem a teljes világ védelmezéséről szól majd.

Én nem is gondoltam ilyen jó ez a Mortal Kombat világ! Mondjuk szerintem ezt senki se hagyta ki, aki fanja, de ha eddig nem ismerted és szereted a fantasy világát, akkor ne hagyd ki. Régi részt se! Várom a folytatást.




Link: Link

6. Fűrész: Spirál (2021) - 10/7

Kezdődik egy új játék… A rámenős detektív, Zeke Banks (Chris Rock), és újonc partnere (Max Minghella) egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki városszerte halálra kínozza áldozatait. Az eset ijesztően emlékeztet a kegyetlen játékairól elhíresült Fűrész vérontásaira. Minden jel arra mutat, hogy egy hasonlóan beteg elme a hírhedt játékmester helyébe lépett. Amikor a nyomozó egyre közelebb kerül a tettes kilétéhez, váratlanul csapdába kerül, és apjával (Samuel L. Jackson) együtt a gyilkos morbid játékának középpontjában találja magát. 

Én nem vagyok rajongója ezeknek a filmeknek, de fogjuk rá egyszer meglehet mind nézni, ennyi. Nekem nem tetszik.




Link: Link

7. Démonok között (2021) - 10/10

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga), a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal egy olyan ügyben harcolnak a nem evilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt – és a brutális gyilkosságot talán egy ártatlan ember követte el: akit a benne bujkáló démon kényszerített szörnyű tettére. A Warren-házaspár úgy érzi, akkor is választ kell találnia a kérdésre, ha közben a saját életük kerül veszélybe… Az elmúlt évtized talán legsikeresebb és legkülönösebb horrorfilmjei a Démonok között-sorozatból kerültek ki. A hátborzongatóan rémes történetek különlegessége, hogy megtörtént esetek alapján készülnek: a démonűzéssel foglalkozó Warren-házaspár valódi feljegyzései alapján.

Minden részét szerettem eddig és ebbe se csalódtam! Ajánlom.




Link: Link

8. Kuponkirálynők (2021) - 10/10

A kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet… Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza. Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki… ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót. „A kupon lényege nem a termék, hanem az a borzongató érzés, ami átjár tőle…Kuponláznak is hívják.

Jó kis film, ritkán jó téma, végre nem lerágott csontok. Tetszett!




Link: Link

9. Free guy (2021) - 10/10

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő.

Ez is egy eredeti történet nem a megszokott. Többször nem nézném meg, de egyszer muszáj látni szerintem.




Link: Link

10. Család csak egy van (2011) - 10/10

Alex örökbe szeretné fogadni a bájos 5 éves kis Miley-t, aki Thaiföldön él. A thaiföldi törvények szerint azomban csak házaspárok fogadhatnak örökbe. Alex felbérli csődbe ment autókereskedő bátyját, César Borgnolit, hogy adja ki magát barátnője, Kim férjének, és menjenek el Thaiföldre Mileyért. Ám Kimnél és Césarnál furcsább párost nehéz találni. Dr. Luis, Miley gyámja pedig gyanítja, hogy valami nincs rendben.

Ezt a filmet nagyon szerettem! Nagyon tetszett, sokat nevettünk!




Link: Link

11. Az utazás (2021) 10/-

A házaspár, akik egymás megölésével akarnak véget vetni házasságuknak, elmennek egy isten háta mögötti faházba, ám kisvártatva még nagyobb veszélyben találják magukat.

Na erre a filmre volt kár időt pazarolni... Röviden nem tetszett...




Link: Link

12. Gyilkos Halloween (2021) - 10/7

2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős horrorfilmek terén. És a Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget... Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte. Ám amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, a rituális vérfürdő folytatódik. Miközben Laurie próbálja leküzdeni fájdalmát, arra készül, hogy megvédje magát, és ezzel Haddonfield városát is arra ösztökéli, hogy összefogjanak a megfékezhetetlen szörnyeteg ellen. A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a dolgokat, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt. A gonosz ma meghal.

Hát ezek a filmek se a kedvenceim és ez se nyerte el a tetszésemet. Egyszer elment.




Link: Link

0 Megjegyzések