Két inkarnáció közötti időszak

Két inkarnáció közötti időszak és a régi feljegyzések


Kapcsolódó kép
Úgy döntöttem mára pont jó lesz témának a reinkarnáció és abból is a halál-élet közötti időszak. Halálközeli élményekből és gyerekkori emlékképekből próbálják a szakemberek felfedezni az asztrál sík rejtelmeit. A vallásos emberek hisznek az inkarnációban, míg a tudósok mindenáron cáfolni szeretnék. Az van elfelejtve, hogy van olyan ki tényleg járt ott életében is még, ha csak pillanatokig (példa a kivetülés). A köztes világ létezik és a hitetlenek haláluk előtt hirtelen kezdenek hinni az egészbe, érzik, tapasztalják csak valamiért nem mernek beszélni erről a témakörről. A halál hatalmas misztérium! Sok régi szentirat és feljegyzés egész pontos válaszokat nyújt a halál utáni létről, lélekvándorlásról. Ősi időkben a halottas könyvekbe jegyezték fel útjainkat. Legelterjedtebb ismeret az egyiptomiaktól származik, ahol rengeteg isten létezett. Második hasonlóan ismert a görög volt.
Egyiptom
Halottak könyvét nem tudni ki jegyezte, de i.e. 16-13. században íródhatott. Az akkori túlvilághit minden információja megtalálható benne. 190 fejezetből áll, az elhunyt túlélését segíti a másik világban. Az útmutatások Ozirisz világába vezettek és próbálták védeni a lelket minden rossztól. Egyfajta térképként szolgált. 
Térjünk át a halál utáni átlépésre, amiről jól ír a könyv. Először mikor átlépjük a határt egy ítélkező elé (Ozirisz) lépünk. Itt számot adunk életünkről. Igazságpróbára kényszeredünk. Ezután a beszéd után jön a mérleg, ahol kiderül melyik oldalra billennek tetteink. Lehet jó, lehet a rossz kínok földje. Ha megvan az eredmény kinyílik egy új kapu, ahol egy őr vár és ő segít át. 
A próbatétel után nem vándorolhat a lélek síkról-síkra. Egy adott szellemi oldalra kerül, ahonnan lesz az új élete idő teltével.
Görög
A görög mitológiában egy folyó jelzi a túlvilági kaput, ahol elsőnek egy révész vár. Valamiért a görögök inkább az alvilági részeket írták le pontosan, nem a fény világát. Példának a Sztüx folyó, 9 kanyarulattal. Ez visz el Hádész birodalmába. Ide tartozik még Akherón, amelynek két mellékfolyója tűzből és jégből tevődik. Van még a Léthé (feledés) folyója, ahol törlődnek a földi negatív emlékek, Eridanosz (emlékezés) folyója jó cselekedetek emlékei megtartása a cél. Ezekből kötelezően isznak az elhunyt lelkek. A folyók mind egyfajta istenségek, akik segítenek túllépni. Még egy kis érdekesség, aki a Sztüx folyó vizében megmártózik, mint Akhilleusz, halhatatlanságra tesz szert. 
A révész szerepe igen fontos, mert ő szállít az ítélethozók elé. Itt eldől hova kerül a lélek... Elüszionba vagy Tartaroszba. Elüszion az egyfajta menny, a kegyeltek paradicsoma. Tartarosz a vétkesek Pokla.
Jelen
Visszatérve a 21. századba látható egész jól, hogy két oldalt különböztetnek meg az idők során. Jót és rosszat, plusz egy áthaladó részt. Ez így is van! Halál után jön értünk valaki, aki átsegít a bírák elé, ahol újraéljük földi létünk pillanatait. Eldől menny vagy pokol lesz az új otthonunk. Vannak földhöz ragadt lelkek, akik kiesnek valami miatt ebből a körből, erről később írok purgatórium címen. 
Ha meglett a kiválasztott út, jön a hely elfoglalás. Itt se mennék még részletekbe, majd később. Ahogy telik múlik az idő, mennybe hamar, pokolba sokkal később, de elkezdődik egy folyamat mikor újra kiválasztanak. Megkapod a lehetőséget újraszületni! Elfelejtesz mindent és kiválasztasz egy családot. Ha megvannak a "papírok" előkészületek utána szép lassan érzékelheted a felemelkedésed. A többit már szerintem tudjátok... :)
Üdvözlet újra itt!

0 Megjegyzések