Finom diétás nassolnivalók

Finom nasik diétázóknak


A nap folyamán a fő étkezések között mindenki szeret elcsábulni. Ezzel nincsen semmi baj, de oda kell figyelni diéta közben, hogy mit is eszünk. Most hoztam nektek pár egészséges tippet, ami nemcsak finom, de még a ruhaméretünket se növeli rohamosan.


Natúr magvak




Én nasiként szoktam venni natúr magvakat tartalmazó kis csomagot, amiben van minden: mazsola, mandula, kesudió, aszalt áfonya stb. Mégis a kedvencem a csomagban a mandula, mert az könnyen eltelít pár szem után. Ha rátok tör a falásroham ne aggódjatok, csak egyetek meg pár szem mandulát, kesudiót és máris megszűnik a falásroham késztetése.


Joghurtok



Én személy szerint reggelire szeretek megenni egy joghurtot. Lehet zsírszegényen venni bármelyik boltban. Ha natúr joghurtot vesztek azt gyümölccsel fel lehet dobni. Energiát ad és 130 kcal körülbelül, amit megeszel. A többi ízesítettet érdemes kerülni! 


Zabkorpa és kefir



Egy evőkanál zabkorpát keverj el egy pohár kefirben. Tápanyagokban gazdag és jót tesz az emésztésnek. Gátolja a zsírok és szénhidrátok felszívódását, így fontos a fogyókúrába építeni. Ez 160 kcalt tesz ki reggelire. 


Turmixok



Ezerféle turmix létezik már, szóval van miből válogatni. Egyik finomabb, mint a másik. A lényeg sok gyümölcsöt és zöldséget fogyassz a diétád alkalmával. A tejet érdemes lecserélni soványra! Gyakran iszok reggelre és estére, mert kiváló tápanyagtartalma van és energiát biztosít.


Humusz 



Lehet venni boltban, de ajánlom nektek a házi elkészítését! Estére filmezéshez szoktam készíteni egy kis répával, zellerrel, uborkával. Igazán finom és egészséges csak ajánlani tudom. Itt a recept, ha kedvet kaptok enni egy kis humuszt:

Hozzávalók: egy adag csicseriborsó, só, fél teáskanál fekete kömény, 3 evőkanál szezámpüré, 3 gerezd fokhagyma, kevés római kömény, 2 dl olívaolaj.

Készítése: Beáztatott csicseriborsót annyi vízzel felöntve kell megfőzni, ami éppen ellepi. 30 perc alatt puhára fő. Ezután ízesíteni kell, az olaj felét hozzá kell adni. Álljunk neki botmixerrel pépesíteni! Fogyasztás előtt rácsurgatjuk a többi olajat és zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

0 Megjegyzések