Miken kéne változtatni?


Miken kéne változtatni az országban?


Senkinek se mondok újat, ha azt írom jönnek a választások. Ezerrel nyomatják a kampányokat, a csapból is ez folyik. Én most nem arról terveztem írni hajnalban, hogy kire szavazzatok, hanem inkább mibe kéne pénzt és energiát fektetnie az államnak. Pontokba szedtem miken lenne jó változtatni, mit kéne erősíteni.

1. A legfontosabb szerintem az egészségügy. Nem normális, hogy kevés és alig működő kórház áll a rendelkezésünkre. A sürgősségin 8-10 órákat váratnak. Orvosok túlterheltek. Kórházak omladoznak. A kisebb orvosi ellátások szintén. Először több jól fizetett, profi orvos, ápoló kellene, aki elhivatott munkája iránt! Másodszor stadionépítések helyett karban kéne tartani az épületeket, jobban felszerelni. Sürgősségiken 1-2 főnek körbe kéne mennie felvenni az adatokat pontosan milyen panasszal érkezett a beteg és rangsorolni a súlyossági eseteket. Mert múlt évben a szívemmel 8 órát feküdtem a földön és rám se néztek.. A betegek szóltak már dokiknak látszik nagyon rosszul vagyok nézzenek meg. Kis híján ott maradtam 22 évesen szív izomgyulladással. Ez gáz! Ez ellen tenni kell!

2. Bevándorlás/migráns ügyek. Nem szabad bárkit beengedni az országba. Sose tudhatjuk betegséget terjeszt, terrorista, egy erőszakos ember e. Van elég rossz ember és ingyenélő az országunkba enélkül is. Ők azok, akik nem tesznek semmit a hazájukért, hanem menekülnek és valahova mindenáron be akarnak települni "jobb élet címen", de beilleszkedni nem akarnak... Ingyen élni azt igen. Én nem szeretnék félve lépni az utcára őszinte leszek! Elég, hogy egy hete pár nem fehér bőrű egyén saját sarkunkon akart tőlem nem kedves dolgokat... Nem fogok senkitől se félni! Erőszak, erőszakot szülne ez senkinek se jó.

3. Gyermekvállalás. Nincs gyerekem és nem tervezek, de ez a pont szerintem fontos. A családokat jobban kéne támogatni még akkor is, ha 1 gyereket nevelnek. Nekik járna ugyanúgy segítség, mint a háromgyerekes családoknak. Születésnél pedig, mint egyes országokban egy kis apró csomaggal kedveskedhetne az állam, mert elvileg fogy a magyar népesség. Egy gyereknek mai árak mellett 12500 ft nagyon kevés. Egy jobb minőségű cipő ára konkrétan, esetleg tiniknek zsebpénznek elmegy. Tény nekem nem véletlen voltak olcsó kínai cuccaim és semmi zsebpénzem kb.. Ezen se lenne rossz változtatni egy 20-as már előrébb vinné a szülőket eltartásban. Mondjátok, ha nincs igazam..

4. Fizetések. Sokan elmennek külföldre, hogy megélhetésük jobb legyen. Itt nem tudnak megélni egy fizetésből az emberek. Egy alapbérnek nem bruttó 180-nak kéne lenni, hanem legalább alsóhangon nettó 160-nak. Aki egyedül nevel gyereket, albérlete van stb., nem tudja fenntartani saját magát. Elég szomorú, hogy én se tudok elköltözni ennyi pénzből soha egy albérletbe, nemhogy saját lakásba. 110-120 nem elég sok mindenre.

5. Oktatás. Nagyobb hangsúlyt kéne ebbe a témába fektetni, mert a tanároknak elegük van a rendszerből.. Ezt a diákok megsínylik. Senkinek se jó és csodálkoznak sokan miért nem érdekli a gyerekeket az iskola. Kicsik már túlterheltek általánosban. Heti 5 tesióra helyett 3 bőven elég lenne, mert ők emellett eljárnak szakkörökbe, sportolni. Nem felesleges szabályok kellenének, hanem tényleg fontos dolgokra koncentrálni pl. legyen gyerekkoruk. Előre kéne támogatni a nagyobbakat a céljaik elérése felé oktatásban. Tudni kéne korán miben tehetséges a gyerek és mi szeretne lenni felnőttként. (tudom változhat) Ilyen iskolákba kéne 14 éves koruk után kerülni vagy szakirányokat kéne középsulikba bevezetni, mint nekem az ügyvitel vagy angol.  Az ingyenes okj-k jók, de amit tanulni szerettem volna nekem se állt rendelkezésemre ingyenesen. 3 szakmám van, ami tökre felesleges, mert vagy nem én világom, vagy nem tudok elhelyezkedni vele. Ez is probléma! Előre kéne tervezni az iskoláknak a fiatal hova tudna menni tovább dolgozni a szakmájával. Helyeket kéne adnia. Kezdőket nem lekezelni kéne, hanem segíteni a jövője kialakításában.

6. Utak. Nem kell túl sokat írnom erről.. Katasztrofálisak! Minek adózunk, ha az állandóan cserélt alkatrészek egy hónap után tönkremennek a kátyúkban? Lengéscsillapítók, kerék, alváz, soroljam.. Mennyi minden hibásodik ezek miatt. A cipőink kinézetéről nem beszélve, ahol lakom. Nincs pénzem havonta új pár cipőt venni a saras, szar utak miatt.

7. Dohányboltok. Jó, hogy 18 éven aluliaknak nem árusíthatnak cigarettát, de egy kisgyermekes anyuka mi az, hogy nem viheti be a kisgyerekét? Múltkor idegenre volt kénytelen bízni a kisfiát, mert nem lehet bevinni 18 év alatti gyereket a boltba. Hülyeségnek tartom ezt a szabályozást.

8. Állatkínzás. Utálom ezt a témát, mert felidegel. Egyszerűen nem szabadna ilyeneknek megtörténnie... Aki ilyet tesz embertársával ugyanúgy bánik. Börtön járna nekik, mint egy piti rablónak is kiszabják!

9. Környezetvédelem. Fontos és nem elhanyagolandó téma. Jobban figyelni kéne erre is!

Most ennyi jutott az eszembe, ha valami kimaradt írjátok meg ti min változtatnátok szerény kis országunkban! Szép napot! :)

0 Megjegyzések