A Winchester ház valós története

Winchester ház valós története 




Ezer éve nem volt új horror valós története, így gondoltam én is előveszem ezt az új filmet a Winchester Házat! Nézzük meg miről is szól elsőnek a film, aztán jöhet a valós alapja!

A film (Szellemek háza) 2018



A megtörtént eseményeken alapuló történet a történelem legelátkozottabb házáról szól, amely San Francisco közelében, egy elhagyatott környéken áll. A házat Sarah Winchester, a Winchester vagyon örököse, a híres ismétlőfegyver feltalálójának özvegye építteti évtizedeken keresztül, mániákusan. Hét szinten szobák százait rejtik a zegzugos és furfangos folyosók, de a ház nem neki, az unokahúgának, vagy bármely más élő embereknek épül. Az özvegy bosszúszomjas szellemek százainak építteti a semmihez nem hasonlítható épületet, mert úgy hiszi, hogy a Winchesterrel meggyilkolt emberek szellemei akarnak leszámolni vele saját, erőszakos haláluk miatt. 

Film online: https://moovie.cc/online-filmek/szellemek-haza-online-2018/

A filmet ma tervezem megnézni így erről véleményt előre nem szolgálnék! Bemutató alapján nem tűnik rossznak.. Ha gondoljátok nézzétek meg.

Winchester ház valós története


Kalifornia államban található, San José-ban. A ház tervek nélkül épült fel és 1884-től 1922-ig tartott az építkezés. A házat igazából sose fejezték be hivatalosan. A ház Sarah Winchester otthonaként szolgált, aki William Wirt Winchester (a leghíresebb fegyver, Winchester ismétlő puska feltalálójának Olivernek fia) felesége volt 1862-1881-ig. Sarah élete korántsem volt egyszerű, mert tragédiák sora árnyékolta az életét. Ő családi átoknak nevezte ezeket az eseményeket. Egy gyermeke született Annie, de pár hét után meghalt, apósát nem sokkal később tuberkulózisban vesztette el, 1 évre rá férje is belehalt a gümőkorba. Sarah hit a túlvilágban, ezért jósokat és médiumokat keresett fel. Coons-nál amikor járt, ő mondta Sarahnak, hogy azok akik a fegyver által haltak meg okozzák a balszerencséjét, ők felelősek az átokért. Ekkor kapta ezt a javaslatot is, hogy építsen nyugaton egy házat a szellemeknek. Coons hozzátette hogy sose hagyja abba az építkezést, mert a szellemek elragadják őt és meghal.

Mikor William meghalt Sarah 20 milliárd dollárt örökölt vagyonként. Ebből jól tudta finanszírozni a gondolatait. Megvett 1884-ben egy 8 szobás farmházat (lelakott tanyát), amit haláláig építhet szabadon. A pénzéből felbérelt több csapatot, akik minden nap dolgoztak a házán, pontosan 38 éven keresztül.  1906-ban egy földrengés miatt rongálódott a ház, de Sarah folytatta építését tovább. Egészen 1922-ig, míg meg nem halt. 1922-re már a háznak 160 szobája volt, 40 lépcsőháza, 467 ajtaja, 47 kandallója, 17 kéménye, 2 pincéje, 3 liftje stb...

Az építészek azt gondolták, hogy azért lesznek, vannak semmibe nyíló ajtók, ablakok és a többi, hogy összezavarja Sarah a lelkeket. Sok furcsaságot tapasztaltak az időtájt. A ház egésze egyszerre meglepő, bizarr, rémisztő és lenyűgöző. Abban a házban mindig lehet valami újat felfedezni. Nemrégiben már 161 szobáról írtak. Igen a hely látogatható. Persze erről a házról is több a hír, mint a bebizonyított tény, de felettébb érdekesnek tartom, hogy valaki képes volt egy ilyen kastélyt kiépíteni mintegy labirintusként! Nekem e téren mindegy mi miatt tette, egyszerűen lenyűgöző! Személyesen is megnézném egyszer az biztos.

Pár kép, videó a Winchester hagyatékról és maga Sarah Winchesterről:



















3 Megjegyzések

  1. Tetszett, jó cikk volt. Ha milliárdos lennék, biztosan hasonló vagy épp ilyen helyen akarnék lakni. Imádom az elhagyatott, kísértet járta kastélyokat, hatalmas épületeket! *-*
    Aztán majd meg szeretném én is nézni a filmet. Remélem jó lett.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm szépen. Igen ezzel teljes mértékben együtt érzek és ha lehetőségem van eljárok ilyen extrém helyekre, mert amúgy Magyarország is bővelkedik efféle rejtélyekbe. Most adtál ötletet még íráshoz akaratlan, köszönöm! :) A film alapjaiba véve jó volt, de persze ízlés kérdése, nézd meg.

    VálaszTörlés
  3. A film nagyon jó,és látványos.Helen Mirren elég hitelesen alakítja

    VálaszTörlés