Filmajánló

Filmajánló estére


Esti nasizós, pihenős, péntek esti kikapcsolódásra való filmeket hoztam. Vegyesen minden témakörből. Mert ugye kellenek az efféle esték, amikor csak leülünk a tv, laptop elé és nézünk valamit, ami feldob, esetleg kikapcsol. Mindenkinek csodásan szép pénteket kívánok! :)

1. Mamma Mia! Sose hagyjuk abba... (2018)

Elég friss film, de vétek lenne kihagyni annak, akinek tetszett az első rész.
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).




2. Szupercella 2 (2018)

Izgalmas és fordulatos, ajánlom!
Évek teltek el, mióta Ray Breslin (Sylvester Stallone) kiverekedte magát a Sírkő nevű szökésbiztos szuperbörtönből. Új elit csapatával arra specializálódtak, hogy ártatlan embereket szabadítsanak ki veszélyes helyzetekből. Amikor megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut a HADES-ba hurcolták, ahol a fogvatartottak állatként küzdenek egymással nap mint nap az életben maradásért, Breslin és csapata minden megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.




3. Felelsz vagy Mersz (2018)

Hiába nem tetszett sokaknak, engem teljesen magával ragadott a sztori és képi világ. Egyszer érdemes legalább megnézni!
A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló „felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy valami – elkezdi megbüntetni azokat, akik hazudnak, vagy nem merik megtenni, amit választottak.




4. A partiállat (2018)

Ez a film nagyon tetszett, anyummal néztem és sokat nevettünk rajta, miközben végig beszéltünk egy estét, hogy attól mert elérsz egy korhatárt még a lelked fiatal és a film jó alapra van építve. Sose leszel öreg egy új kezdethez és boldog élethez!
Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ: beiratkozik az egyetemre, és ott a suliba járókat (köztük a saját lányát) meghazudtoló hévvel veti bele magát mindabba, amit egy rangos tanintézmény kínál: pia, bulik, pasik és még több pia. Azután még egy kis buli... A helyzet jó, de nem egyszerű. És csak egyre bonyolultabbá válik...




5. Túl szexi lány (2018)

Megint egy vicces történet, némi tanulsággal. Önbizalomhiányos embereknek kötelező film! A szépség tényleg belülről fakad!
Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos bombázó lett belőle, és bár rajta kívül senki sem látja a különbséget, hatalmas magabiztossággal kezdi élni az életét. Újonnan szerzett önbizalmának köszönhetően egyre sikeresebb lesz nemcsak a munkájában, de magánéletében is.




6. Jurassic World-Bukott birodalom (2018)

Én imádom a dinós filmeket, így nem hagyhattam ki ezt a remekművet sem. A sztori nálam nem vitte a pálmát, de a képi világ teljesen lenyűgözött!
A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok - és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.




7. Átejtve

Itt mondhatom azt, hogy nem minden a pénz. Erre a főszereplő férfink is rájön... Baleset, szerelem és a többi. Nincs spoiler! :D
Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. Kezdetben szánalmasan alkalmatlannak bizonyul bármire, ám idővel felveszi a munka ritmusát, és “családja” elismerését is kivívja. Valódi, milliárdos rokonai azonban bármikor rábukkanhatnak és emlékezete is akármikor visszatérhet…




8. Kszi, Simon (2018)

Ez egy izgalmas és szerelmes film. Egy meleg fiúról és küzdelmeiről szól. Nekem nagyon tetszett és elgondolkoztatott...
Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az az osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.




9. Hét nővér (2017)

Egy nagyon izgalmas, fordulatos thriller, sci-fi film. Talán még a jövőnket is feltárja sajnos...
A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.




10. Floridai álom (2017)

Érdekes film, nekem tetszett.
A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Moonee és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.





0 Megjegyzések