Filmajánló és kritika

Filmajánló és kritika


Nem kell hangsúlyoznom, hogy a karanténnak hála sok szabadidőm van. Párommal folyamat esténként megszoktunk nézni 1-2 filmet, így tudok mit ajánlani, tudom mit nem érdemes megnézni. 

1. Újjászületve (2018) 10/6



Egy halva született kislányt elrabolnak egy hullaházból, és elektrokinetikai erővel kelt életre tárgyakat. 16. születésnapján menekül a fogságból, és elindul arra, hogy megkeresse született anyját, hátrahagyva a pusztítás nyomát.

Nem volt rossz film, de többször nem nézném újra. 

Link: Link

2. A vágyak szigete (2020) 10/8



Valahol a Csendes-óceán egy elhagyott részén egy különleges intézmény működik egy csodálatos szigeten. Az itt dolgozóknak csupán egy feladatuk van: hogy aki a szigetre jön, annak megvalósuljon élete legelérhetetlenebb, legcsodásabb, legmerészebb álma. Mindenki csupán egyetlen lehetőséget kap, de aki eljut ide, az nem marad ki abból, amire vágyik – nincs határ, nincs korlát, nincs szabály. A szigetet egy titokzatos tudós vezeti, aki minden érkezőhöz egyformán kedves, ám végül, mindenkivel egyformán szigorú. Mert az álmok valóra válhatnak – de rettenetes árat kell fizetni értük.

Egész jól összerakott film. Van története, cselekmények. Nekem tetszett. Ajánlom.

Link: Link

3. A láthatatlan ember (2020) 10/5



Amikor Cecilia Kass (Elizabeth Moss) rájön, hogy a férfival, akivel kapcsolatban él, nincs minden rendben, már késő a szakításhoz. Megunva párja zsarnokoskodó, agresszív viselkedését úgy dönt, a gazdagságot hátrahagyva elmenekül. Nővére, egy régi barátja és annak lánya segítenek neki megszökni és elbújni. Az erőszakos expartner végez magával, örököséül Ceciliát jelöli meg. A nő azonban a rá maradt vagyon ellenére sem élvezheti az immár teljesen szabad életet, ugyanis nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy a férfi mégsem halt meg. Ez lenne az egyetlen logikus magyarázat azokra a véletlen egybeesésekre is, melyek szerettei életében történnek. Amikor halálosan komolyra fordul a dolog, már Cecilia sem biztos benne, hogy megőrült-e, vagy valóban egy mindenki előtt láthatatlan lény próbálja őt megfosztani mindentől, amihez valaha ragaszkodott.
A láthatatlan ember a horror műfaj legkiválóbb alkotóinak bábáskodása mellett született. A film producere Jason Blum, rendezője és vezető producere az Upgrade – Javított verzió és az Insidious: A gonosz lélek rendezője, Leigh Whannel.


Nem írhatok róla igazi kritikát, mert annyira untuk a negyedénél, hogy kikapcsoltuk. Nekünk nem tetszett.

Link: Link

4. Vigyázat, gorilla! (2019) 10/10



Lorenzo középkorú ügyvéd, de nincsenek kliensei, nincs szerelmi élete, de van három gyereke és elvált felesége. Egy lúzer, és ezt tudja is magáról. Hogy visszanyerje a családja tiszteletét, beperli az állatkertet a gorilla elhanyagolásáért. Meglepetésére megnyeri az ügyet, azonban kénytelen hazavinni a főemlőst. Az élete emiatt teljesen felfordul, de a gyerekei szeretik az állatot, és most végül értelmes kapcsolatba kerül a családjával. Már csak egy apró gond van: a gorilla a házában.

Szerintem jó kis családi film. Vicces, jópofa, elgondolkodtató kategóriába sorolható. Ajánlom megnézni. 

Link: Link

5. Ne játssz a tűzzel (2019) 10/10



Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Ez a fergeteges családi vígjáték egy erdőtüzekre szakosodott, marcona tűzoltó osztagról szól, akik emberükre akadnak három izgága, csintalan csemete személyében, amikor kimentik őket egy tűzből.

Na ezen a filmen jókat nevettünk. Van benne tanulság, de mégis könnyedebb vidám műfajú film.

Link: Link

6. Amit nem akarsz tudni a szüleidről (2019) 10/10



Frank (Alec Baldwin) és Nancy (Salma Hayek) egyetlen gyermeke épp most ment egyetemre, ők meg visszatérhetnek gazdag, előkelő környéken lévő házukba. Pénzük egyre inkább fogy, ezért egyre szélsőségesebb intézkedéseket hoznak meg annak érdekében, hogy fenn tudják tartani a látszatot. Egy látszólag mesteri tervet eszelnek ki: pár hónapra kiadják a szomszéd házát, amíg az nyaral. Ám a tökéletes terv rémálommá válik, amikor tévesen őket rabolják el, és amelynek eredményeképpen szembe kell nézniük a kemény valósággal.

Szerintem nagyon jó film volt. Vicces, mégis van mondanivalója, története. Ajánlom!

Link: Link

7. Egy másik életben (2019) 10/10



Árpád liftszerelő. Átlagos harmincas, átlagos élettel. Feleség, lakás, hitel a lakáson, ami végigkíséri majd az életet. Azonban egy nap minden megváltozik. A Perlay Inc. kopogtat Árpád ajtaján. Van egy ajánlatuk. Árpádnak mindössze annyit kell tennie, hogy részt vesz a cég egyik tesztsorozatában. Ha ő nyer, akkor milliárdos lehet.

Ez a film nekem iszonyatosan tetszett. Magyar film, de meglepően jó volt. Nézzétek meg!

Link: Link

8. Ip man 4 (2019) 10/10



Egy hongkongi emigráns harcművészeti iskolát alapít, és meglovagolva a Bruce Lee-hisztériát, a sportágat népszerűsítő könyvet ad ki, mely azzal kecsegtet, hogy meg lehet belőle tanulni az eredményes önvédelmet és a harc alapjait. Csakhogy miután egy fegyverbolt tulajdonoságnak fia életét veszti, mert azt hitte, hogy a könyvekből meg tud tanulni küzdeni, és ezért rátámadt egy csapat kisstílű gengszterre, a fegyverboltos a hongkongi férfin akar bosszút állni. Az emigránsak minden tudására szüksége lesz, ha túl akar élni.

Imádom az efféle filmeket, szóval egyértelműen 10/10. Kung fu filmeken nőttem fel. Aki szereti a harcművészetet annak kötelező.

Link: Link


0 Megjegyzések