Ásványok #1

 Ásványok
1. rész

Az ásványok jótékony hatását a spirituális emberek érzik, értik meg leginkább. Van akinek csak szép kövek, dísznek valók, míg mások energiák hordozójának, eszközének tartják. Akármelyik táborhoz is tartozol ezeket nem árt tudnod az ásványokról, ha másnem csak csodáld meg őket, mert mind különleges, más és más erővel hatnak ránk. Fontos, hogy ezek alap infók, bővebben találhattok róluk anyagot az interneten, ha valamelyik felkelti az érdeklődéseteket.

1. Rózsakvarc 

Azért ő az első, mert egy ásványom van az pedig a rózsakvarc. A szívcsakrához kapcsolódik. A feltétlen nélküli szeretet, szerelem, béke köve. Jellemző a kövekre a gyógyító hatás, ami rá is igaz az adott témában. Belső erő fejlesztő. Ez a kő védi a szívet, tüdőt, szabályozza a vérkeringést. Vérhez jól kapcsolható ajánlott leukémia esetén, vérszegénységnél, véd a trombózis, szívinfarktus ellen. Szexuális téren fokozza az élvezeteket. Álmatlanság ellen is jó. 

2. Angelit

Nem húz eléggé magam felé a kezem, de megfogott a neve és most olyanok jönnek, amik tetszenek vagy épp örülnék a hatásuknak, beszerzés alatt lesznek. Torokcsakrához kapcsolódik. Testvériséget, békét jelképezi. Segítséget nyújt a felsőbb érához (angyalok) való kapcsolódáshoz, telepátiához. Segít a kommunikációban, kapcsolatokban. Gyulladáscsillapító, pajzsmirigy problémákra, testsúlykontrollra, vízhajtásra alkalmas.

3. Holdkő

Szakrális csakra, torokcsakra. Közkedvelt a nők körében. Harmóniába hozza a testet-lelket. Hormonháztartást szabályozza. Menstruációs problémák kezelésére alkalmas. Nyugtató hatású, jó lelki betegségek esetén, azaz oldja a mentális problémákat. Élénkíti az álmokat. Tisztánlátást fejleszt.

4. Türkiz

Torokcsakra. Ebben az időszakban fontos kő. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a vírus fertőzést, regenerálja a szöveteket, segíti a tápanyagok felszívódását. Jótékonyan hat a reumára, gyomorra. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő ásvány. Segít a léguti betegségeknél. Jó szembetegségekre, alacsony vérnyomásra, étvágytalanságra, farkaséhségre, ekcémára, pattanásokra, izmokra és idegekre. Teljes egészében ápolja a testet réztartalma miatt. 

5. Ametiszt

Harmadik szem csakra, koronacsakra. Értelem, tiszta gondolatok köve. Alkalmas meditációhoz. Jó menzeszgörcsökre, hasi panaszokra, termékenységre. Támogatja az intuíciókat. Nyugtat, segíti a jó alvást. Fájdalmakra alkalmazható. Hatásos bőrproblémák, allergia, vérszegénység, migrén, alvászavar, függőség esetén. Testen kívüli élményeket segíti, jósálmokat ad, segíti a pszichikus képességek kibontakoztatását. 

6. Lapis lazuli, Lazurit

Uralkodók kövének tartották. Alkalmas stresszoldásra, depresszió ellen. Energiával tölti fel a szervezetet, immunerősítő. Csökkenti a vérnyomást, jó a szívnek, toroknak, mirigyeknek. Önbizalmat biztosít, fejleszti a kommunikációt. Gyorsítja a spirituális fejlődést, védelmet nyújt a negatív hatások ellen. Meditációhoz ajánlott. Fokozza az álmokat, megvilágosodást segíti, önfejlesztést, kreativitást, jó döntések meghozatalát.

0 Megjegyzések