Ásványok #2

 Ásványok

2. rész

Az ásványok jótékony hatását a spirituális emberek érzik, értik meg leginkább. Van akinek csak szép kövek, dísznek valók, míg mások energiák hordozójának, eszközének tartják. Akármelyik táborhoz is tartozol ezeket nem árt tudnod az ásványokról, ha másnem csak csodáld meg őket, mert mind különleges, más és más erővel hatnak ránk. Fontos, hogy ezek alap infók, bővebben találhattok róluk anyagot az interneten, ha valamelyik felkelti az érdeklődéseteket.

1. Kalcedon

Torokcsakra. Az időjárás változásához kapcsolódó bajokra alkalmas. Gyulladáscsökkentő, erősíti az immunrendszert. Jó ödéma kezelésére, csökkenti a vérnyomást, gyógyítja a tüdőt (dohányzás okozta problémák), tisztítja a légzőrendszert. Segít a helyzetek megoldásában, szellemi rugalmasságot biztosít, javítja az emlékezetet. Optimizmust sugároz.

2. Dumortierit

Torokcsakra. Tanuláshoz a legalkalmasabb segédeszköz. Nyugtatja az idegrendszert, jó stressz ellen. Javítja a koncentrációt. Krónikus hörghurut kezelésére alkalmas. Fertőzésekre, lázra jó, hányás, görcs, fejfájás csillapító. Gyerekeknek ajánlott több szempontból is.

3. Citrin

Torokcsakra, napfonatcsakra. Gazdagságot hozó kő. Gyarapodást, sikert, szerencsehozó. Pozitív energiákat sugárzó ásványfajta. Családi, kapcsolati nézeteltéréseket csillapítja. Jó krónikus fáradtság ellen. Energiát ad. Serkenti az emésztést. Méregteleníti a vért, serkenti az áramlást, klimaxot enyhíti.

4. Lávakő

Gyökércsakra. Semlegesíti a káros gyököket, sejtregeneráló hatású. Magas ásványi tartalmú. Nyugtat. Stresszoldó hatású és segíti az energiaáramlást. Javítja a közérzetet. Méregtelenítő, izomlazító hatású. Jót tesz a bőrnek, enyhíti az álmatlanság tüneteit, álmatlanságot. Jó hatása van az anyagcserére és idegrendszerre is. Segít az önkifejezésben, szeretet kimutatásában, önbecsülés helyreállításában. 

5. Szerafinit

Torokcsakra, szívcsakra, koronacsakra, harmadik szem csakra, köldökcsakra. Harmadik szemre téve alkalmas meditáláshoz, megvilágosodás köve, jó öngyógyításra. Angelit ásványhoz hasonlóan ez is segít az angyalokkal való kapcsolatteremtésben, mondjuk szerafinból, aki ért az angyalvilághoz rögtön rájön. Testen kívüli utazásokba segíthet. Oltalmazza a fizikai testet. Utat mutat a beteljesedés felé. Megfázás és fogyás segítője.

6. Unakit

Szívcsakra, napfonatcsakra. Látomások köve. Spiritualitás eszköze, ami összhangot teremt. Súlyos betegségek esetén segíti a gyógyulást. Segít a súlynövelésben, kismamáknak, terhesség alatt ajánlott. Serkenti a hajnövekedést, bőr regenerálódását fokozza. Erősíti az immunrendszert, segíti az öngyógyulást.

0 Megjegyzések