Karácsonyi filmek

Karácsonyi filmek



Egy hetes "blogmas" alkalmából ma összeszedtem nektek jó pár karácsonyi témájú filmet, amit érdemes leülni és megnézni ünnepekkor. Kis kikapcsolódás senkinek sem árthat..

1. A grincs (2018)

Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével.... Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül!




Link: Link

2. A karácsony mentőakció (2018)

Amikor az összes elf megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.




Link: Link

3. Karácsonyi krónikák (2018)

A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót - ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legötbb gyerek még csak álmodni sem mert eddig. De ha a Karácsonyt meg kell menteni, akkor minden dolgos kézre szükség lesz. 




Link: Link

4. Hivatali karácsony (2016)

Josh Parker (Jason Bateman) élete a romokban hever, válása padlóra küldi, de nem emésztheti sokáig magát, hiszen munkahelyét hatalmas változások fenyegetik. Mialatt főnökével Clay-el (T.J. Miller) plázáznak munkaidőben, váratlanul a színre lép a főnök basáskodó és kőszívű nővére (Jennifer Aniston), aki az egész cég jövőjét fenyegeti és még a bulizást is megtiltja nekik. Clay-en és Josh-on nyugszik az egész cég sorsa, akik minden követ megmozgatnak, hogy senki se felejtse el ezt a karácsonyt.




Link: Link

5. Karácsonyi dallam (2015)

Kristin gyönyörű, divatos és elvált nő, aki tehetséges ruhatervező, és van egy lánya. Kristinnek be kellett zárnia a kis manhattani butikját, hogy visszatérjen az Ohio állambeli szülővárosába, szülei korábbi házába. Kristin összefut az egykori középiskolai riválisával, Melissával, aki rögvest érezteti vele, hogy nem szívesen látott vendég a városban. Kristen és Emily igyekeznek megtalálni helyüket az új életükben, melyben a zenetanár Danny, és Kristin nagynénje, Sarah van a segítségükre.




Link: Link

6. Mikulás karácsonyra (2016)

Az Andersen család feje szeretne egy csodás karácsonyt varázsolni három gyermekének. Régi szokásához híven idén is Mikulás ruhát ölt, hogy karácsonyi hangulatot teremtsen családja körében, ám ezt felesége nem nézi jó szemmel. Egy apró baleset folytán a családfő összetalálkozik az igazi Télapóval, akivel különös tervet eszelnek ki. Helyet cserélnek, így az Andersen gyerekek találkozhatnak az igazi Mikulással. 




Link: Link

7. Shelby (2014)

Shelby, a kiskutya megszökik az állatmenhelyről karácsony éjjelén, hogy új gazdit keressen. Hamarosan találkozik is Jake-kel (John Paul Ruttan), akinek minden álma, hogy bűvész lehessen. A kisfiú nem is sejti, hogy jobb segítőt keresve sem talált volna új barátjánál.




Link: Link

8. Karácsony megkoronázása (2015)

Allie Theodora hercegnő nevelőnője lesz. Kiderül, hogy a hercegnő terrorizálja környezetét, és a helyzet csak rosszabbodott az anyja halála óta. Ám megtalálják a közös hangot, miközben a nevelőnő és a lány apja is közel kerül egymáshoz. 




Link: Link

9. Rossz anyák karácsonya (2017)

A túlstresszelt anyák visszatérnek! A bevállalós trió, úgy mint Mila Kunis, Kristen Bell és Kathryn Hahn ismét szembe megy az árral, és tesznek magasról a karácsonyi hagyományokra. A fergeteges vígjáték folytatásában az anyukák anyukái is megjelennek a színen, akiket olyan fantasztikus komikák alakítanak, mint Susan Sarandon, Christine Baranski és Cherly Hines.




Link: Link

10. Karácsony kis szépséghibával (2016)

Joy megpróbál segíteni az apjának, Bobnak, hogy egybentartsa a családot az anyja halála után. Bár csak 15 éves, egyfajta anyapótlék próbál lenni két testvére számára. Minden nap, amikor átnéz az utcán, Wellmanék tökéletes házát és családját látja. Egy furcsa baleset után Joy arra ébred, hogy ő is a Wellman családhoz tartozik, egy új anyával, apával és testvérrel. Úgy tűnik, az élete jobb lett, míg Bobé és a régi testvérei rosszra fordult. Idővel azonban hiányozni kezd neki a régi élete.




Link: Link

11. A kutya, aki megmentette a karácsonyi vakációt (2010)

A Bannister család és kutyájuk, Zeusz ezúttal a Sziklás-hegységbe megy karácsonyozni, Belinda édesanyjának házába. Meglepetésükre a ház nem üres, Belinda öccse, Randy van ott a fiával, és új kutyusukkal, a szépséges Bellával. Zeusznak azonnal megtetszik Bella, és az alkalmat is megtalálja "szíve kutyahölgye" meghódításához, amikor feltűnik a két tolvaj, Ted és Stewey, akik egy negyedmillió dolláros nyakláncot akarnak ellopni. Kalandok sora követi egymást egészen addig, míg karácsony reggelén végre kibonthatják ajándékaikat.




Link: Link

12. Káosz karácsonyra (2015)

A Káosz karácsonyra című amerikai vígjátékban egy nagycsalád karácsonyi összejövetelén vehetünk részt. Charlotte Cooper (Diane Keaton) régi vágya teljesül, amikor gyermekei hazalátogatnak az ünnepre: a kissé frusztrált Eleanor (Olivia Wilde), akit feszélyez, hogy még nem találta meg az igazit, s aki vakmerően megkért egy idegen férfit (Jake Lacy) a reptéren, hogy játssza el barátja szerepét családja előtt; megérkezik Hank (Ed Helms) és lánya, majd a laza Emma (Marisa Tomei) is, aki kleptomániája miatt majdnem a sitten tölti az ünnepet. A sokaságot színesíti a kissé szenilis Fishy néni és Charlotte apja, Bucky (Alan Arkin) is, aki egy dögös szőke pincérnővel (Amanda Seyfried) állít be az ünnepi vacsorára...




Link: Link

13. Fejvadászok karácsonya (2013)

Tory (Francia Raisa), a volt fejvadász új életet kezdett és mint kedves tanárnő ismerkedik meg James-szel, a jómódú bankárral (Will Greenberg). Karácsony előtt megtudja, hogy Manucci (Aleks Paunovic), a börtönből megszökött maffiafőnök bosszúra készül. Azonnal hazautazik a családjához segítségért, ám a fejvadász múltról mit sem sejtő James utána megy, hogy megkérje a kezét. A lány mindent megtesz, hogy elrejtse vőlegénye elől az igazságot, miközben egykori szerelmével, Mike-kal (Mike Mizanin) kell együtt dolgoznia, hogy ismét elkapja Manuccit.




Link: Link

14. Hupikék Törpikék (2011)

Megérkezett a Karácsony Aprajafalvára is. Sajnos Dulifuli szokásos rosszkedve beárnyékolja az ünnep hangulatát. Mivel mindent utál, még a Karácsonyt is, három tündér érkezik hozzá, hogy megmutassák neki a Karácsony valódi értelmét.




Link: Link

15. Véres karácsony (2005)


Télapó (Bill Goldberg) az ördög fia, aki egy elvesztett fogadás miatt kényszerült a jóságos, adakozó szerepbe. Viszont letelt az ezer évnyi szenvedés, s eljött az ideje, hogy most mások szenvedjenek. Télapó célja, hogy bosszút álljon azon az angyalon, aki ilyen szenvedésre ítélte. Nicholas Yuleson (Douglas Smith) megtudja, hogy az ő nagyapja (Robert Culp) az az angyal, akivel végezni akar a Télapó. A srác és barátnője, Mary (Emilie de Ravin) úgy döntenek, megállítják a Télapóból kivetkőzött ördögöt.




Link: Link

16. Tom és Jerry (1990)

Végigizgulhatjuk és végigkacaghatjuk Tom és Jerry hét karácsonyi kalandját ebben a különleges ünnepi válogatásban, amely a két örök ellenség téli klasszikusaiból tartalmaz egy ajándékravalót.




Link: Link

17. A karácsony szelleme (2010)

Annabelle Wahl újságíró és egy magazin megbízásából Mistletoe városába kell utaznia, hogy blogot írjon az elragadó - sokak szerint inkább bolond - emberről, aki úgy tesz, mintha ő lenne a valódi Télapó. Mivel Annabelle már rég óta nem ünnepli a karácsonyt, így nincs kedve az egészhez, azt azonban nem sejti, hogy Mr. Kringle hamarosan a karácsonyról alkotott véleményével együtt az életét is megváltoztatja.




Link: Link

18. Krampusz a karácsony ördöge (2013)

Jeremy ( A.J. Leslie ) egy helyi rendőrnyomozót gyermekkorában elrabolta a Krapmusz. Mindez eszébe jut amikor egy kisvároskában a gyerekek nyomtalanul eltűnnek. Jeremy meg van győződve arról, hogy Krampus a tettes, hisz a legenda szerint ő az egyetlen aki a rossz, és csintalan gyerekekről listát készít és karácsony szent estéjén éjfélig ezeket a gyerekeket be kell gyűjtje. Jeremyi azonban nem számít azzal, hogy a gonosz és vérszomjas Krampusznak a Télapó is segít. Emellett a bortönből nem rég kiszabadult pedofil is megnehezíti dolgát, úgy hogy feleségét fogva tartja ....




Link: Link

19. 12 karácsonyi randi (2011)

12 karácsonyi randi című tévéfilm egy igazi romantikus komédia. Nem a legjobban indul a szenteste Kate számára, mivel vásárlás közben elájul egy plázában, majd rájön, hogy volt barátját már késő visszahódítani. Nem túl lelkesen indul a számára összehozott vakrandira, ami természetesen pocsékul sül el. Tehát - Kate szép fiatal szingli, aki karácsonykor randizik egy vadi új pasival, ősei örömére, neve Miles. Pár perc után otthagyja, mert ex-barátjával Jackkel is randija van. Jack azonban nem egyedül érkezik, hanem kutyájával, Maxszel és új barátnőjével, aki úgy néz ki, mint egy pompom csaj. Kiderül, hogy Jack gimnáziumi osztálytársa volt. Kate fogja Jack kutyusát, s lelép. Magányosan alszik el éjszaka, csak Ő meg Max, a kutya, majd arra ébred, hogy ismét az áruház padlóján fekszik. A sors különös fintora okán tizenkét alkalommal élheti át december 24-ét, valamint az első randiját Milesszal, a rendkívül szimpatikus fiatalemberrel. A tizenkét nap során ráébred, miket kell jóvá tennie önmaga és a körülötte élők életében, megtanulja, hogy tegye jobbá a kapcsolatait és, hogy hol kell keresnie a boldogságot. Amikor végre minden sínre kerül, számára is beköszönt karácsony napja.




Link: Link

20. Barbie mesés karácsonya (2008)

A Barbie Mesés Karácsonya Dickens klasszikus meséjének szívmelengető változata, mely a 19. században játszódik és tele van csodálatos karácsonyi dalokkal, pompás ruhakölteményekkel és sok-sok nevetéssel! Ebben a történetben Barbie ezúttal Eden Starling-ot alakítja, aki egy londoni színház ünnepelt színésznője. Eden Chuzzlewittel, beképzelt macskájával együtt önző módon rá akarják venni a színházat, hogy karácsony napján is próbáljanak! Dührohamában még pompás ruháinak tervezője és gyerekkori barátnője, Catherine sem tudja lebeszélni tervéről. Három fura karácsonyi szellemre vár a feladat elvinni Edent egy fantasztikus szünidei utazásra annak érdekében, hogy kitárja szívét az ünnepi hangulatra és megtapasztalja, milyen jó érzés adni.




Link: Link

További filmekLink

0 Megjegyzések