Hogyan tedd rendbe az életed?

 Hogyan tedd rendbe az életed?


1. Kezd az egészségeddel!

- Eddig halogattad a doki felkeresését? Ideje elmenni egy általános helyzet felmérésre. Ha betegség kínoz meg ne gondolkozz, cselekedj! Tegyél meg mindent az egészségedért testileg és lelkileg!

-Ne stresszelj, mérgezd magad! Minden megoldódik vagy meg tudod oldani!

- Legyen meg a napi 8 óra alvás, 2 liter folyadék, napi 3x étkezés.

- Mozogj bármi olyat, ami jólesik, kikapcsol.

- Figyelj oda mit eszel! Kezdj egészségesebb ételeket enni, kerüld a nagyon zsíros/olajos/cukros kaját, italt. Ha hízni akarsz, akkor is egészségesen tedd, ha fogyni főként. 

- Zárj ki minden negatív gondolatot! Ha a lelked, elméd tiszta, akkor egyenesbe tudsz jönni!

- Vitaminok, főleg most, hogy jön a hüvősebb idő, betegeskedések.

- Keresd a jó dolgokat, csodákat, örülj apróságoknak! 

- Ne mástól várd a dícséretet, szeretet, tiszteletet, hanem elsőként önmagadtól! Erősítsd meg az elméd, akár meditálj, legyen én időd.

2. Környezet

- Takaríts ki és szelektálj!

- Dobd fel az otthonod, jön a halloween, ősz van, ideje dekorálni. Legyél kreatív! Magad is készíthetsz díszeket.

- Amit eddig halasztottál, már ne halogasd!

- Legyen egy napi/heti/havi terveződ, akár mellé naplód. Az írás segít! Összeszedettebb leszel.

- Akiket szeretsz, azokkal tölts időt, legyél velük kedvesebb, figyelmes. Akik mérgezőek számodra engedd el őket. Persze, ha valami nem vészes adj egy esélyt neki, legyél megfontolt.

- Ha van kerted, közelben park, erdő, tölts kint sok időt. Míg jó idő van használd ki! Természetbe lenni a legjobb feltöltődés, relax. Piknikre fel! Fedezz fel új helyeket.. Utazz, ha teheted.

- Rossz a munkahely? Mérlegelj! Javíts a helyzeten, ha van rá lehetőség, ha nincs, akkor állj tovább. Lesz olyan munka/hely, ami neked való, csak keresni kell, próbálkozni. 

- Szüleiddel van bajod? Kommunikálj! Reménytelennek érzed a helyzeted 18 felett költözz el, 18 alatt pedig koleszba tudsz menni. Van lehetőséged kitörni, még akár jó eredményt is hozhat. Lényeg ne hülyeséget csinálj! Tanulj, élj!

- Pároddal? Szeretitek egymást? Ideje beszélni! Ketten kelletek ehhez, de a megoldás ott van csak akarni kell, lépést tenni. Tartsátok egymást annyira, hogy mindkettőtöknek boldog, elégedett élete lehessen. Az élet rövid! Itt nem csak Te van vagy Ő, itt Mi van! 

- Legyen háziállatod, ha képes vagy szeretni, nevelni, kitartani mellette halála napjáig, fizetni. Felelősség!

3. Egyebek

- Ne legyél egoista, de kishitű se, aki mindig a rosszat látja magában...

- Legyen motivációd, célod.

- Félelmeid beszéld ki, zárd el mélyen az agyadba, írd ki és égesd el. Van pár lehetőséged elbúcsúzni tőlük! "Senki" se irányíthat!

- Szedd rendbe a külsőd! Ez klissé, de tuti te is magad alatti időben elfelejtetted megcsinálni a körmöd, hajat mosni, szőrteleníteni stb. Csinosítsd ki magad! Zárkózz el picit a fürdőbe és bombanőként gyere vissza ki! Mostantól nincs elhanyagolás... Érezd jól magad a bőrödben, kísérletezz magadon krémekkel, hajszínekkel, ami előnyödre válhat. Mindezt nem mások bókjáért, hanem önmagad elismeréséért. Jó nő/pali vagy! Egyedi és egyetlen.

- Keress hobbit! Olvass, írj, filmezz, legyen valami jó hobbid. Lehetőséged ezerféle.

- Ha csak másokkal foglalkoztál felejtsd el! Ha csak magaddal, akkor nyiss mások felé. Legyen középút! Az én időbe van csak Én, az fixen a tied. Mindenesetre ne hagyd magad irányítni csak egészséges keretek közt. Nem csak te vagy, hanem mások is és nem csak mások vannak, hanem te is!

- Zárd le a múltat! Nézz előre!

- Hagyd el a káros szenvedélyeid! Én most tudtam meglépni, hogy 1 hónapja nem gyújtottam rá, csak heets esetenként. Erről majd külön írok. :) Bármire képes az ember és lehetőleg csak a jóra gondolj most.

- Ha egyedül nem megy, akkor kérj segítséget! Ne szégyeld, félj tőle.

- Van bizalmasod? Szerencsés vagy! Öntsd ki a szíved neki. Ha nincs marad a napló, doki, kereshetsz új bizalmast.

- Egyedül élsz? Nincs párod? Barátaid biztos vannak, velük tölts sok időt. Tegyük fel ők sincsenek, akkor meg járj el egyedül ismerkedni, szórakozni. Van kiút a magányból...

- Mi a legnagyobb álmod? Adjon erőt ez neked, máris egy ok, amiért sose érdemes feladni! Lehet irreális még az se baj, ha hiszel benne tiszta szívvel. Lényeg legyen valami a rosszban, ami miatt képessé válsz fentmaradni.

- Légy büszke magadra! Adj időt magadnak és a hited (bármilyen) tartson erőt benned, tedd boldoggá magad! Sose késő, ne add fel, küzdj! :)

0 Megjegyzések