Filmajánló

 Filmajánló

Múlt évben ez elmaradt április óta és az évben se hoztam filmajánlót/sorozatajánlót, így pótlom ezt. Nem kevés filmről írok véleményt és ajánlok nektek pár jó kikapcsolódáshoz alkalmas darabot. Időpazarló filmeket meg eltudjátok dönteni megnézitek-e végül vagy sem. Jó csemegézést! Íme az második rész. 😁


1. Különösen veszélyes bűnözök (2021) - 10/9

Az FBI profilkészítője üldözése során vonakodva csatlakozik a világ legkeresettebb műkincstolvajához, hogy elkapják a csalót, aki mindig egy lépéssel előttük jár.

Egészen jó film volt, ajánlom megnézni, izgalmas.


Link: Link


2. Családi testcsere (2020) - 10/9

Egy szép napon a Morel család egy különös problémával szembesül, mind testileg mind pedig lelkileg igen komoly változáson mentek keresztül az éjszaka folyamán. A legfiatalabb gyerek az apja testében ébred, aki tinédzser fia testében van, a fiú pedig nővére bőrébe bújt, miközben az édesanya hat éves lányuk szerepét veszi át a családban. És ez még csak a kezdet...

Nagyon tetszett és vicces volt. Tanulságosnak mondható, de tuti nem lennék a helyükbe.


Link: Link


3. Freaks (2018) - 10/9

Egy kislány új, bizarr, fenyegető és ismeretlen világot fedez fel, amikor megszökik apja paranoiás védelmezése elől.

Ez az a fajta film, ami vagy tetszik vagy nem. Engem lekötött és érdekes volt, ajánlom!


Link: Link


4. A kilencedik kapu (1999) - 10/7

Dean Corso könyvkereskedő megbízást kap egy egyetemi professzortól, hogy az annak tulajdonában lévő Kilendcedik kapu címen ismert, a 17. században írt könyv két, a világon még létező kópiájával hasonlítsa össze az övét: keresse meg az eltéréseket a három variáció közt. A könyvről az a hír járja, hogy szerzője maga a Sötétség Fejedelme, s aki mindhárom példányt megszerzi, az beléphet a Sátán Birodalmába...

Nem rossz, de nem is jó. Egyszer megnézem és elfelejtem kategória.


Link: Link


5. Aladdin (2019) - 10/10

Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet.A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.

A rajzfilm gyerekkorom meghatározója volt, mint minden velem egykorúnak, ezért is örültem ennek a feldolgozásnak, ami kicsit más, de nekem nagyon bejött. Ne hagyd ki!


Link: Link


6. Old (2021) - 10/7

M. Night Shyamalan új filmje hátborzongató, rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek... és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

Hát azt nem írom nem tetszett, mert érdekes volt, de nem maradandó élményt nyújtott azt tudni kell róla.


Link: Link


7. Clifford - A nagy piros kutya (2021) - 10/10

Amikor az általános iskolás Emily Elizabeth azt kívánja, hogy a kis piros kutyája legyen nagy és erős, nem arra számít, hogy amikor felébred, egy négy méter magas kutyát talál a kis New York-i lakásban. Mivel mindenképp meg akarja tartani szeretett kedvencét, Emily elindul, hogy felkeressen egy varázslatos állatgondozót, aki reményei szerint képes visszaállítani Clifford eredeti méreteit. Miközben a várost járja felelőtlen bácsikájával, Caseyel, az iskolatársával Owennel, és Clifforddal, a nagy piros kutyával, Clifford méretének híre eljut egy gonosz tudós fülébe, aki úgy dönt, hogy megkaparintja az állatot...

Jó kis családi film és kutya/állat kedvelőknek ajánlom főként. Engem nagyon megfogott a története és kifejezetten tetszett! Nemcsak gyerekeseknek, mert aranyos történet!


Link: Link


8. Vaksötét 2 (2021) - 10/8

A Vaksötét folytatásában visszatér a megvakult katona, aki éveken keresztül rejtőzött egy elhagyatott viskóban, ahol egyedül nevelt egy tűzvészből kimentett lányt. Nyugalmuk azonban nem tart sokáig, egy csapat ismeretlen elrabolja a lányt, ezzel kivívják a katona bosszúját.A 2016-os, nagy sikerű horror, a Vaksötét folytatásában az első rész rendezőjétől, Fede Alvareztől, aki forgatókönyvíróként jegyzi a produkciót, az elsőfilmes Rodoy Sayagues veszi át a stafétát, hogy egy újabb hátborzongató epizóddal bővítse a franchise-t, olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint az első részből ismert/visszatérő Stephen Lang, Bobby Schofield, Rocci Williams és Adam Young

Őszinte leszek engem az ilyen filmek nem érdekelnek. Egyszer megnéztem, de más horrorok jobban bejönnek. Persze ettől tetszhet neked, ha szereted a brutalitást pl.


Link: Link


9. Shang-Chi és a 10 gyűrű legendája (2021) - 10/10

Shang-Chi azt hitte, végleg lezárta a múltat, ám mikor a Tíz Gyűrű elnevezésű titokzatos szervezet hálójába kerül, kénytelen lesz újra szembenézni vele. A SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA címszerepét Simu Liu játssza, partnerei többek között Tony Leung, Awkwafina és Michelle Yeoh.

Na igen az efféle filmeket jobban kedvelem... Nagyon tetszett, izgalmas volt, imádtam.


Link: Link


10. Grom őrnagy és a pestisdoktor (2021) - 10/9

Igor Grom rendőrőrnagy egész Szentpéterváron ismert karcos jelleméről és kibékíthetetlen hozzáállásáról a bűnözőkkel szemben. De minden megváltozik, amikor egy alak tűnik fel egy pestisorvos maszkban, aki szerint a városa "a törvénytelenség pestisében szenved". Az önjelölt igazságosztó leszámol azokkal, akik pénz és a magas társadalmi státusz segítségével egyszerre megúszták a büntetést. A társadalom felhördül. A rendőrök tehetetlenek. Igor most először komoly kihívással találja szemben magát, a nyomozás eredménye meghatározhatja az egész város sorsát.

Ez a film nem volt rossz esti program! Tetszett, egyszer érdemes megnézni.


Link: Link


11. Seventh Day (2021) 10/8

Egy gyakorlott és tapasztalt ördögűző és egy fiatal pap közös küldetésen vesznek részt, amely során a jó és rossz közötti határvonalak egyre inkább elmosódnak.

Hm.. Szeretem az ördögűzős, démonos filmeket. Ez köztük egy közepest ér.


Link: Link


12. To the bone (2017) - 10/10

Egy fiatal lány anorexiában szenved. Egy nap egy szókimondó orvoshoz kerül, aki szembesíti azzal, hogy mit is jelent ez a megbetegedés. Arra ösztönzi őt, nézzen szembe a betegségével. Azt javasolja, menjen el egy intézetbe, ahol több táplálkozási rendellenességgel küzdő beteget gondoznak.

Ezt a filmet azoknak ajánlom, akiket érdekel a téma vagy ebben szenvednek, családtagjaiknak. Ez nem egy szórakoztató film, hanem igen tanulságos! Elég komoly téma!


Link: Link

0 Megjegyzések