Filmajánló #2

 Filmajánló

Az évben se hoztam túl sok filmajánlót/sorozatajánlót, így pótlom ezt (január óta vannak jegyzetek elmaradva-lesz olyan, amit már mindenki 5x látott valószínű, de ha nem, akkor most megtudja nézni biztosan). Nem kevés filmről írok véleményt röviden (hosszabb kifejtést is csinálhatnék, de inkább az ajánlatra teszem a hangsúlyt, mint profi elemzésre) több részre bontva a bejegyzést és ajánlok nektek pár jó kikapcsolódáshoz alkalmas darabot. Időpazarló filmeket meg eltudjátok dönteni megnézitek-e végül vagy sem. Jó csemegézést!😁


1. Örökkévalók (2021) - 10/10

Az ÖRÖKKÉVALÓK egy csapat földöntúli hőst követ nyomon, akik az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.

Nem volt rossz film, nekem tetszett a világa.

Link: Link


2. Sikoly 5 (2022) - 10/7

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos sorozatgyilkos újra szedi az áldozatait.

Jó itt leszögezem én sose szerettem a Sikoly filmeket.. Párom miatt néztem meg és most is azt kell írjam, hogy gyenge nekem. Egyszer megnéztem többet tuti nem fogom. Másoknak tetszhet ettől független.

Link: Link


3. Csíkos pizsamás fiú (2008) - 10/10

A II. világháború idején járunk. A nyolc éves Bruno (Asa Butterfield) egy náci tiszt védelem alatt álló fia, kinek élete jelentősen megváltozik, mikor apját és vele együtt családját is egy előléptetésnek hála áthelyezik kényelmes berlini otthonukból egy elszigetelt területre, ahol az amúgy is magányos fiúcska senkivel se tud játszani. Az unalom és a kíváncsiság elegye arra sarkallja Bruno-t, hogy anyja határozott intelmeit semmibe véve megnézze közelebbről is azt a "farmot", amelyet tisztán látni a házukból. Ott megismerkedik Shmuellel, a korabeli fiúval, aki fura mód a drótkerítés másik oldalán lakik. Az állandóan csíkos pizsamát viselő Shmuellel való találkozások során Bruno megszabadul addigi ártatlanságától, és lassan, de biztosan a körülötte zajló felnőtt világ tudatára ébred. A két gyermek között barátság szövődik, amely természetéből fakadóan pusztító következményeket von maga után.

Sokadjára néztem meg ezt az alkotást és még mindig durva hatást gyakorol rám. A Döntés c. könyv miatt döntöttem újra megnézése mellett és ez az a téma, amit sose fogsz megunni, mert a történelem része.

Link: Link


4. Pókember (2021) - 10/10

A film az egyik legvitatottabb Pókember-képregényből táplálkozva mutatja majd be, hogy lehet ismét visszaszerezni Peter Parker inkognitóját, amely az Idegenben végén lepleződött le. A tervnek Doctor Strange és a multiverzum is részese, no meg felmutat néhány ismerős, habár nem túl barátságos arcot is, akik azért bukkannak fel, hogy alaposan felkavarják a dolgokat.

Nagyon tetszett a Nincs hazaút rész. Nem vagyok Pókember rajongó, többi részt se néztem rongyosra fogalmazzuk így, de ezt bármikor visszanézném, talán Strange miatt (haha). Jó sztori, izgalmas és régi arcok kerülnek elő.

Link: Link


5. Kiváltság (2022) - 10/8

Egy elit iskola diákjai természetfeletti eseményeket tapasztalnak, ezért a titkok nyomába erednek. Egy összeesküvést fedeznek fel kutatásuk során.

Nem tudtam hova tenni ezt a filmet! Kicsit tetszett, mert a sztori jó, de közben meg mégsem az igazi. Erre írom azt, mindenki döntse el maga mit gondol...

Link: Link


6. Texasi láncfűrészes (2022) - 10/7

A legendás horrorfilm, amely generációk óta rettegésben tartja a nézőket, újabb folytatással jelentkezik.

Eddig se néztem egy részt sem és párom miatt most beleegyeztem ebbe. Hamar megértettem miért nem láttam soha egy részt sem.. Nagy no számomra. Pontokkal ma rendes vagyok.

Link: Link


7. Józan sofőrszolgálat (2019) - 10/7

Moszkvában egy átmulatott éjszaka után nem kell félnie a gazdagoknak, hogy ittas vezetésért elkapják őket, hiszen a józan sofőrszolgálat ott terem és segít nekik. Sztasz régi barátja érkezik a városba, hogy ő is munkába állhasson, de arra nem számít, hogy már első napján szerelembe esik a csinos és fiatal Kristinába.

Nem lett kedvenc, de egyszer meglehet nézni. Trailert nem találtam hozzá.

Link: Link


8. Adam Project (2022) - 10/10

Miután az időutazó vadászpilóta, Adam Reed kénytelen kényszerleszállást végezni 2022-ben, összeáll 12 éves önmagával, hogy együtt megmentsék a jövőt.

Szeretem az időutazós témájú filmeket, sorozatokat és ez nem okozott csalódást. Ajánlom, mert izgalmas, elgondolkodtató némelyik jelenet!

Link: Link


9. Ne nézz fel! (2021) 10/10

Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen világ válasza: „Ugyan már!”

Nekem tetszett, érdekes és izgalmas, elgondolkodtató volt, egyben mégis vicces.

Link: Link


10. A buborék (2022) - 10/5

Egy csapat színész és színésznő, akik egy hotelben buborékban rekedtek, megpróbálnak minden áron befejezni egy filmet.

Most nem leszek nagy lehúzó, de szó szerint leállítottuk a felénél... Nem tudom mi akart ez lenni!

Link: Link


11. Dracula (2022) - 10/7

Amelia Van Helsing nyomozó egyre kétségbeesettebben vadászik egy rejtélyes gyilkosra, aki egyre több fiatal nő haláláért felelős. A helyzet csak kilátástalanabbá válik, amikor minden bizonyíték Drakula grófhoz vezet.

Most se akarok sértő lenni, de ez mi a fene volt? Nem és nem, max egyszer és felejtem..

Link: Link


12. Platinum End sorozat (2021) - 10/10

Miután a szülei meghaltak, Mirai Kakehashi rokonokhoz kerül, de sajnos nem bánnak vele jól. A sok, egymás után érkező tragédiát képtelen elviselni, ezért az évnyitón leveti magát a magasból. Egy fénylő teremtény, Nasse menti meg, akiről kiderül, hogy az őrangyala, és azért létezik, hogy neki boldogságot hozzon - azzal, hogy szupererőt kap, és lehetőséget, hogy isten legyen belőle. Ehhez azonban le kell győznie a másik 12 istenjelöltet 999 napon belül.

IMÁDTAM! Csak ennyi. Anime fanoknak kötelező.

Link: Link


13. Visual Prison (2021) - 10/10

A történet főszereplői olyan bishounen vámpírok, akik vizuális kei zenét játszanak, és évente egyszer, a vörös hold alatt összegyűlnek Harajukuban egy "Visual Prison" nevű eseményen, ahol vizuális kei dalokat adnak elő, hogy lázba hozzák a közönséget, míg a legjobb dalt felajánlják a fenti vörös holdnak.

Ahhh! Ezt is nagyon szerettem! Animéket ritkán nézek, de ha valami felkelti a figyelmem, az mindig jó szerencsére. Vámpíros téma.

Link: Link


14. Válassz vagy meghalsz (2022) - 10/8

Egy lecsúszott diák, aki egy 100 000 dolláros nyereményt keresve egy ismeretlen, 1980-as évekbeli túlélő számítógépes játékot kezd játszani. Egy sor váratlanul rémisztő esemény után hamarosan rájön, hogy már nem a pénzért, hanem a saját életéért játszik.

Nem volt se jó, se rossz, mondjuk a második felé hajlok erősebben. Egyszer megnézős.

Link: Link


15. Az elveszett város (2022) - 10/10

A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét. Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt. A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...

Ha még nem láttad, akkor nézd meg, mert nagyon jó volt!

Link: Link


16. Morbius (2022) - 10/10

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg. Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja. És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.

Vélemények ellentmondásosak, de nekem tetszett. Szerintem jó film.

Link: Link


17. Filmcsillag a barátnőm (2022) - 10/9

Egy filmsztár egy Beverly Hills-i étterem parkolóinasát veszi fel, hogy adja ki magát szeretőjének, mert leplezni szeretné valódi viszonyát egy nős férfival.

Tetszett! Ha nem láttad nézd meg, mert jó film.

Link: Link


18. Rubinvörös-Zafírkék-Smaragdzöld (2013-2014-2016) - 10/10

Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre - mint derült égből a villámcsapás - a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!

Ez is időutazós filmsorozat, ami 3 részből áll. Könyv alapján készült, így azoknak az elolvasását is ajánlom figyelmedbe. Én nekem régóta nagy kedvenc.

Linkek: 1. 2. 3.


19. Rohammentő (2022) - 10/5

Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik. Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet. Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott... A forgatókönyvet Chris Fedak (Gyilkos lelkek, Chuck) írta, a Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen által írt 2005-ös Ambulancen című dán thriller története és forgatókönyve alapján.

Röviden: Nem bírtam végnézni. Hosszú, vontatott és tömény unalom volt.

Link: Link


20. Badman (2021) - 10/10

Cédric úgy érzi, teljesen meg van átkozva az élete és a karrierje. A srác egy igazi lúzernek érzi magát, akit mindig elkerül a szerencse, ráadásul a lehetőségek sem igazán kínálkoztak mindeddig. Színészként a nagy szerepre vár, amely hamarosan meg is találja. Cédricnek egy szuperhőst kell alakítania, az egyik éjszaka azonban kölcsönvesz egy autót, amelyet balszerencsés módon sikerül is összetörnie. Amikor magához tér, szinte semmire sem emlékszik, ám sikerül meggyőznie magát arról, hogy ő egy igazi szuperhős. Az álarcos igazságosztó útnak indul, hogy teljesítse küldetését, ez azonban egy olyan világban, amelyben mindenki ennyire földhözragadt, bizony nem lesz könnyű.

Egyszerűen imádtam! Nagyon szórakoztató, ezért eme borús napon tökéletes film lehet számodra! 

Link: Link


21. First kill sorozat (2022) - 10/10

A tini Juliette és Calliope számára bonyolult a szerelem: egyikük vámpír, a másik vámpírvadász – és mindketten készen állnak rá, hogy elejtsék első áldozatukat.

Ha szereted a vámpíros sorozatokat, akkor szerintem ezt ne hagyd ki. Nem a tipikus vámpírtéma, karakterek, de szerintem egészen jó volt!

Link: Link


22. Új faj (2001) - 10/9

Michael Oblowitz filmje a távoli jövőben játszódik, amikor a vámpírok többé nem rejtőzködnek, hanem a sötétből előbújva igyekeznek beilleszkedni az emberek társadalmába és békés fajként élni. Egy renitens vámpír azonban bestiális gyilkosságok egész sorozatát követi el: feltépi áldozatai torkát és kiszívja vérüket. Az ügyet egy zsarura és vámpír kollégájára bízzák.

Ez is vámpírtéma. Valahogy nekem kimaradt ez a film, pedig azt hittem már mindent láttam. Egyszer érdemes megnézni.

Link: Link


23. Örömapa (2022) - 10/8

A régóta házasságban élő Billy és Ingrid meglepődnek, amikor legidősebb lányuk, Sofia látogatóba érkezik Miamiba. A meglepetések azonban fokozódnak, amikor bejelenti, hogy új barátja van, és Adannal közös életüket Mexikóban tervezik.

Nem volt számomra se jó, se rossz. Olyan egyszernézős, bambulós filmnek nevezném.

Link: Link


24. Keltetés (2022) - 10/5

Tinja és családja élete látszólag tökéletes. A fiatal lány tehetséges tornász és kitűnő tanuló, amiről édesanyja rózsaszínbe csomagolt habosbabos vlog bejegyzései is tanúskodnak. Egy nap Tinja egy különös tojást fedez fel a házuk közelében lévő erdőben, amit hazavisz, hogy segítse a fióka keltetését. Nem telik el sok idő, míg a tojásból előbukkan egy lény, ami azonban nem hasonlít egyetlen ismert fajra sem.

Röviden: NE! Szörnyű volt. Ha szenvedni akarsz, akkor egyszer megnézheted, de többször biztos nem fogod.

Link: Link


25. A gyerekek maradjanak nálad (2021) - 10/10

Flora és Victor remek szülők, a válóper azonban mindent a feje tetejére állít, miután a házaspár egy új állás miatt úgy dönt, hogy különválnak útjaik.

Nagyon jó, ne hagyjátok ki! Kifejezetten szórakoztató kis film.

Link: Link


0 Megjegyzések