Önfejlesztő feladatsor

 Önfejlesztő feladatsor

Ma hoztam nektek önfejlesztő feladatsort, amit én is kitöltöttem. Elég sokat segített a problémáim feltárásában és önmagam megismerésében így feltettem nektek is, hátha tudjátok hasznosítani. Szeretek ilyeneket irogatni, ezért a jövőben lesz még több ilyen jellegű poszt. Az alapját egy oldalról töltöttem le anno és átdolgoztam számomra szimpatikusabb verzióvá. Fogj egy tollat és papírt! Kezdhetjük? 



Kezdjünk bele!

1. Mit jelent számodra a boldogtalan szó? Mi miatt érzel boldogtalanságot? Mihez/Kihez tudnád kötni? Miben nyilványul meg a boldogtalanságod pl. érzések, tettek?

2. Ugyanez a kör csak boldogság szóval kiegészítve!

3. Vannak meggyőződéseid magadról. Mik ezek? 

4. Mit jelent neked a probléma szó? Írj fel 5 problémát és keress rájuk megoldást! Addig gondolkozz míg meg nem leled a választ, akár kérj segítséget valakitől.

5. Ragaszkodsz bármihez is? Ha igen mik ezek a dolgok, érzések, személyek?

6. Elengedés. Biztosra veszem, hogy neked is van több olyan dolog az életedben, amihez még ragaszkodsz, de útnak kéne engedni.. Ideje nagylevegőt venni és lépni! Ami boldogtalanná tesz, leépít testileg-lelkileg, felesleges, annak ints búcsút.

7. Írd le azokat az érzéseket, amiket gyakran érzel. Fogalmazd meg szerinted miért érzed ezeket. Ha pozitívak, akkor azokra fektess nagyobb hangsúlyt, a negatívakat meg kerüld, kezeld.

8. Ülj le nyugalomba, kapcsolj ki, csukd be a szemed és meditálj! Milyen érzések öntenek el, milyen képeket látsz magad előtt, mi történik veled?

9. Térj ki meditálás során a vágyaidra is. Először tudd miket szeretnél elérni, aztán teremtsd meg az elmédben. A vonzás törvénye működik! Nem véletlen lett divat a manifesztáció. Fel is írhatod őket és tervet hozzájuk készíthetsz, ha biztosra mennél.

10. Milyen leckéket tanultál meg az utóbbi időben, múltadban? Írd fel a legnagyobb tanulságokat az életedből!

11. Egy megható történet az életedből, ami valamit adott a személyiségedhez!

12. Ugyanez most negatív esemény képében. Jegyezd fel miben változtatott meg! Ha negatív képben érzed magadban, akkor keress rá megoldást, miként tudnád jó irányba fordítani.

13. Gondolj olyan személyre, aki nagyon fontos/fontosak neked és szeretnéd közelebb érezni őt magadhoz lelkileg. Miért Ő a legfontosabb számodra? Mit tennél meg érte? Írj le minden gondolatot, ami eszedbe jut vele kapcsolatban!

14. Milyen lehetőségek adódtak mostanában? Éltél velük vagy sem? Jól tetted?

15. Hála rész! Írj fel mindent, amiért hálás vagy!

16. Miként gondolsz önmagadra? Fejtsd ki miket gondolsz önmagadról! Mások mit mondanak rólad?

17. Magabiztos vagy? Ha igen, hogyan éred el? Ha nem, akkor miért is nem? Mit teszel azért, hogy ne így legyen...

18. Erősségek és gyengeségek! Testi-lelki szinten.

19. Miért kezdtél bele ebbe az önfejlesztésbe? Mit vársz tőle, vagyis magadtól?

20. Ha varázsolhatnál most egyet, akkor milyen személyiséget, testet, életet varázsolnál magadnak?


0 Megjegyzések