Manifesztáció #2

Manifesztáció

2. rész



Hanganyag: Link

Első részben megmutattam hogyan érdemes elkezdeni manifesztálni, mit jelent a manifesztáció megtudtuk, most pedig jöjjön a második rész.

2. lépés
Blokkok feloldása, félelmek elengedése, önszeretet


A tudatalattidból manifesztálsz, ami azt jelenti, hogy azt vonzod be, amiről valóban úgy hiszed érdemes.

A félelem és kétség blokkolja a manifesztálási képességünket azáltal, hogy tudatalatt azt az üzenetet közvetítjük, hogy a vágyott dologra még nem állunk készen. Nagyon sokan ezen a ponton vesztik el a hitüket, esélyeiket!
Ahhoz, hogy bármit manifesztálni tudj, tudnod kell érdemes vagy rá és hinned kell magadban, a vágyadban.

Ha félelem és kétség mardos, akkor fontos azonosítanod őket. Őszinteséggel és figyelemmel kell magad felé fordulnod. Magabiztosság a kulcsa, nem lehetsz bizonytalan semmivel kapcsolatban, mert leszabályozod a bevonzását. Most fogalmazd meg elsőként, hogy mire vágysz. Ezután jegyezd fel, hogy mi tart vissza a vágyadtól, mi okoz benned félelmet vele kapcsolatban. Ezek azok a bizonytalanságok, amik jelenleg az utadban állnak!

El kell távolítanod ezeket az elmédből, életedből! Minden egyes nap dolgozz magadon, nem lesz azonnali siker ezt tudnod kell. Szépen fokozatosan bontsd le ezeket a falakat. Ismerd fel az értékeid, szabadítsd fel a korlátozó hiedelmeid, növeld az önbizalmad, jól gondold át a vágyaid és vizualizálj, mantrákat vess be nyugodtan, de először gyógyulj lelkileg, aztán vesd a mélyébe magad!

Fontos, hogy a tudatalattid legyen harmóniában a tudatos manifesztálásoddal. Másik megjegyezendő dolog, hogy a negatív gondolataid cseréld le megerősítőekre, amik táplálnak, emelik a rezgésed.

Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok uralják az elmédet, életed! Írj fel a negatív gondolataidat egy papírra és írd fel melléjük a megerősítéseket pl. Ma nem vagyok elég aktív. - Ma összeszedem magam és aktív leszek, hiszen nem akadályozz ebben semmi! Fogok írni külön bejegyzést ilyen témában...
Ha a gondolataid rendben vannak, jöhetnek a kimondott szavak. Egy jó könyvben olvastam, ami erről szól: Ha helyett, amikor. Ha a kétséget emeli ki, amíg az amikor bizonyosságot tükrözz. Ha összejönnek a vágyaim vagy amikor összejönnek... Nagy a különbség érzed szerintem.

Arról beszélj, amit szeretnél és ne arról, amit nem. Másokkal való kommunikáció közben is figyelnünk kell az önszabotásra! Ha pedig önmagunkkal kommunikálunk (igen mindenki szokott, ne tagad te nem), akkor figyeljünk ne azt mantrázd, hogy nem tudom elérni, hanem mond azt eltudom érni. Legyél tudatos!

Ezek végén gyakorolhatod a vizualizációt ebben az esetben is. Képzeld el, hogy a kétségeid elzárod egy ládába és ezt a ládát, megfogod és kihajítod az életedből. Mivel nincs rá szükséged. Akárhányszor szükséges gyűjtsd bele minden negatívat, majd hajíts ki.

Ha sokszor képzeled el a legrosszabb kimeneteleket, mint én, akkor felerősítheted a negatív rezgéseket ezáltal a rossz eseményeket vonzod be. Itt fontos megtanulnod használni a vizualizációt, mivel tudatosan átalakíthatod ezeket a rossz beidegződéseket, a lehető legjobb végkifejletté. Pl. Mindig eszembe jut, hogy mivan, ha a párom megcsal. Igazából semmit se tesz, de én ezt vonzom a tudatommal. Állítsd át erre a gondolatra: Párom tisztel, szeret és hűséges. Sokkal jobban fogod magad érezni és ha a rezgéseden van, nem akar majd kicsapongó életet. Én ezt hívom "nem szándékos" pozitív manipulációnak. Csökkentsd le az esélyeid a sérülésekre... Persze ez a példa nem a legegyszerűbb én is tudom, de jól szemlélteti, amit próbálok kifejezni.

Most pedig jöhet az önszeretet, ami nélkül nem fog menni a manifesztálás. Nincs értelme álmodoznod, ha nem szereted, tiszteled magad. Meg is érdemeled nem hiszed el, akkor mi értelme? Nézzük mi az önszeretet: 1. Fontos a boldogságod, jóléted, tested-lelkedre egyaránt figyelsz. 2. Öntámogató vagy, nem romboló. 3. Minden negatív belső gondolatot száműzöl, tudsz megbocsájtani magadnak, elengedni nem támogató dolgokat, tudsz változni. 4. Elfogadod önmagad. 5. Kedvességet, türelmet, megbocsátást gyakorolsz magad felé, amit mások felé is.

Önszeretet része önmagad támogatása pl. mantrák használata, tested táplálása, célok kialakítása, tudunk nemet mondani, amit nem szeretnénk. Meditálhatunk, sportolhatunk, ehetünk egészségesen stb.

Hogyan fejlesztheted ezt? 
1. Legyél figyelmes magaddal. Pl. Ha tudod idegesítnek az FB-n megjelenő autóbalesetes hírek, akkor skipeld őket és ne olvasgass efféle híreket, ugord akár át, ha feldob véletlen ilyet. 2. Tartsd tiszteletben a jelenlegi állapotod. Lehet rosszabb napod, mert fáradt vagy. Nem lehetsz mindig a toppon. Ilyenkor legyél lazább, pihenj többet és tegyél azért, hogy a holnap már jobban induljon. Mindig azt tedd, ami tőled telik, ezzel elkerülheted az önbántalmazást, megbánást! 3. Tudd hol szeretnél tartani holnap. A holnap attól függ, hogy az előtte való nap hogyan cselekszünk, döntünk. "Az önszeretet ideális gyakorlása a pillanyatni igényeidnek és a jövőbeli éned szükségleteinek tökéletes összehangolása." 4. Elfogadás, megbocsátás. A sérelmek, traumák ott élnek benned, a gyógyuláshoz te kellesz egyedül! Ne tartsd magad csapdában, hanem szabadulj fel! Írd le, ami miatt bűntudatot érzel. Ezután írd le ezekhez mind, hogy megbocsájtasz magadnak. Pl. Nem tartottam meg egy titkot, amiért utálom magam. - Mindekivel előfordul, hogy kifecseg valamit, amit nem kéne. Ez már a múlt. Megbocsájtom magamnak és máskor jobban figyelek erre. Írd fel a tanulságokat is.

0 Megjegyzések