# 10 tipp a méregtelenítéshez

# 10 tipp
Szabadulj meg a méreganyagoktól


Rengeteg méreganyag rakódik le a szervezetünkben, ezért összeszedtem 10 tippet, amivel ezektől megszabadulhatunk! Így egészségesebbek, fittek leszünk tavasszal.



1. Zöld tea

Egyik leghatékonyabb, felkapottabb zsírégető, mint ital. Magas antioxidáns tartalma van, így immunrendszer erősítő. Zsírbontó, serkenti az anyagcserét, méregtelenítéshez elengedhetetlen kellék. Telíti a gyomrot, ezért reggel éhgyomorra érdemes leginkább fogyasztani. Cukrot hagyjuk el belőle!

2. Citromlé

Minden reggel érdemes egy citromot kifacsarni egy deci vízzel felönteni és meginni. A C-vitamin fontos a méregtelenítő szervezetnek.

3. Céklalé

Kiváló vízhajtó, vérképző, tele van vitaminokkal, vassal, ásványi anyagokkal. Energiát biztosít a naphoz, ha reggel isszuk. Frissen egyszerűen isteni ráadásul.

4. Kefir

Főétkezés mellé a nap bármely szakában alkalmas pár deci méregtelenítéshez. A laktózérzékenyeknek is ajánlott. A baktériumtartalma miatt nagyon egészséges és érdemes hetente 1-2x fogyasztani alapon.

5. Levesek

Legmegfelelőbb a zöldségleves. Sok zöldséggel ebédre finom fogás, laktató. A levét el lehet osztani több részre, hogy kortyolgathassuk italként. A meleg leves nyugtató hatású! Kevés sóval ízesítsük készítésnél!

6. Zöldségek

Hetente egyszer érdemes zöldségnapot tartani. Fogyasszon sok vegyes zöldséget, salátát készítsen turmixokat! Frissiben a leghatásosabb!

7. Savanyú káposzta

Személyes kedvenc a cékla mellett! Anyagcsere javító és salaktalanító. C-vitaminban gazdag. Nasiként nagyon finom tud lenni, de főételként is. Telít, hűsít, melegít, egészséges.. Nem sorolom. Hűtőben, spájzban tároljuk! Diétabarát 10 dkg/20 kcal.

8. Csírák

A csírák immunerősítőek, egészségesek és energizálnak. Teli vannak tápanyagokkal, antioxidánsokkal, A,B,C,E-vitaminnal, kalciummal, káliummal, magnéziummal, szelénnel, vassal, cinkkel. Alacsony kalóriatartalma van. Mehetnek salátába, szendvicsbe. Rengeteg fajtája megtalálható a boltokban, érdemes kísérletezni velük.

9. Sós fürdő

Bőrön keresztül felszívódik a só és kiszívja a méreganyagokat. Forró vízzel a leghatásosabb értelemszerűen. Érdemes fürdés után radírozni a bőrt. Kis hidratálás utána és máris sokkal fittebbek leszünk!

10. Barna rizs

Legjobb vér, májtisztító, méregtelenítő étel. Magas a rosttartalma, laktató. Egy adag rizst ossz el egy napra kisebb adagokra. Zöldséggel, gyümölccsel lehet keverni. Főzve tegyük hozzá előbbit! Az étkezések között pedig jöhet a zöldségalaplé, víz, tea.


0 Megjegyzések