7 dolog, ami csökkenti a kalória égetést

7 dolog, ami anyagcsere lassító




Sok minden befolyásolhatja a fogyást, de van amikor hiába koplal az ember és edz napi több órát, ha bizonyos dolgok hiányoznak a megfelelő anyagcsere működéshez. Íme 7 dolog, ami akadályt gördíthet az utadba.

1. Stressz

Valami nem stimmel a környezetünkben és stresszelünk tudatosan, tudattalan.  Ez nem csak az elménket károsítja, hanem a testünket is. Étvágytalanokká vagy túlevőkké válunk. A test megérzi baj van, ezért a kortizol (hormon), azonnal riadott fúj. Megindul a szervezet raktározó funkciója. Ilyenkor muszáj kikapcsolni és relaxálni, hogy levezetődjön a belső feszültség.

2. Alváshiány

Igen ez is gátolja az anyagcsere működését. Nő az étvágy nem alvásnál, mert a testnek szüksége van energiára, ellenben nehezebben emésztődik meg. Naponta 8 óra alvással ez kiküszöbölhető.

3. Kávé és tea

A kávénak köztudottan anyagcsere javító hatása van. Teáknak egyaránt. Nem érdemes egy diéta miatt se kiiktatni az életmódból szerintem, mert pl. a tea nagyban javítja a test működési mechanizmusát. A kávé emellett energiát biztosít a napunkhoz. Ráadásul finomak!

4. D- vitamin, vitaminok

Télen a szervezet nem jut elég d-vitaminhoz, ezért belassul az anyagcsere. Persze számos más tünet társul a d-vitaminhiány jeleként, amit nem árt felismerni. Érdemes odafigyelni a megfelelő vitaminok bevitelére.

5. Túlzásba vitt edzésszám

A sport nagyon jó a testnek, de nem szabad túlpörgetni magunkat! Ez belassítja az anyagcserét ugyancsak, hiszen a szervezet nem jól reagál a túlfeszítésre. Érdemes figyelni, hogy ne csak zsírt égessünk, de kis izmot is növeljünk egyensúlyba.

6. Túlzott koplalás

Ha huzamosabb ideig semmit se eszünk szinte, egy idő után belassul az anyagcsere és megpróbál tartalékot képezni későbbre.  Nem halad a fogyás és a szervezet összeomlásra készül.

7. Zugevés

Az éjszakai, esti nassolások nagyban befolyásolják a fogyást. Este 6 után nem ajánlott semmit fogyasztani, mert az anyagcserének nem tesz jót. Ha állandóan eszünk a szervezetnek nincs ideje velünk együtt pihenni, így másnap nem leszünk toppon.. Falásrohamokról nem is beszélve, ami mély nyomott hagynak testben-lélekben.

0 Megjegyzések