Léböjt kúra

Méregtelenítés



Sokat lehet hallani a léböjtkúra hatékonyságáról, de csak kevesen vágnak bele az idegpróbáló módszerbe. A léböjt kúrát nem ajánlott legyengült szervezetű személynek elkezdeni, mert az intenzív ételmegvonás nagyban károsíthatja az amúgy is gyenge szervezetet! Ha viszont egészséges súllyal, életmóddal élünk, akkor ajánlott évente 1-2x legalább kitakarítani a szemetet testünkből. Az életünkben rengeteg szennyező anyag van, amitől meg kell szabadulnia a testnek bizonyos időnként, valamilyen formában.

Mi a léböjt kúra?

A léböjt kúra annyit tesz ki, hogy semmi szilárdat nem lehet fogyasztani. Ebben a diétában csak tea, gyümölcslevek, zöldséglevek, sima (betét nélküli) levesek és víz iható, de semmi kalóriabevitel nem megengedett.

Léböjt kúra működése?

Első napokban csak tisztul a szervezet. Ilyenkor szabadul meg a test a lerakodót zsírtól, salaktól, környezeti szennyeződésektől, káros szenvedélyek anyagaitól, gyógyszerek anyagaitól. Egyszóval öntisztulás jön létre. A feldolgozás helyett kiválasztás van a fókuszban.

Másodjára átáll a szervezet erre a kúrára. Az első napokban folyamat éheztünk, szorongtunk, rosszul éreztük magunkat.. Most stabilizálódik a szervezet, hozzászokik a léböjt kúrához. Az anyagcsere helyreáll és jobb lesz a közérzetünk.

Harmadik a levezetés. Itt már lehet némi táplálékot enni, de csak egészségeseket. Oda kell figyelni mit veszünk magunkhoz. Első levezető napon gyümölcs-zöldség fogyasztása ajánlott frissen. Második levezető napon már lehet tejterméket enni. Harmadik levezetés, pedig már tartalmazhat bármit, ami nem nehéz még, de szép lassan vissza lehet állni a tápértékek beviteléhez.

Meddig szabad ezt végezni?

10 napnál tovább nem ajánlott senkinek sem! Hallottam olyanról, aki tovább csinálta és nem lett túl jó vége, szóval ne vigyétek túlzásba.

Programok, étrendek?

Rengeteg verziója megtalálható a neten, de mindegyikbe ugyanazt írják, mert a lényeg, hogy ne szilárd étel legyen, így nem tartom lényegesnek, hogy több napos kúrát leírjak, de egy naposat, amit csináltam megosztok veletek:

1 napos léböjtkúra

Reggel: Egy csésze méregtelenítő tea.
Tízórai: Narancslé és víz.
Ebéd: Betét nélküli zöldségleves.
Uzsonna: Körtelé, limonádé.
Vacsora: Víz, kamillatea.

0 Megjegyzések