Gyerekkorom legismertebb meséi #2

Gyerekkorom legismertebb meséi 

2. rész

Barbie mesék (2010-ig lezáróan)


Ezek azok az alapművek, amiket szerintem minden "leánygyermeknek" látnia kell legalább egyszer, hiszen kihagyhatatlanok az életünkből. Én mindegyiket láttam fiatalon és szerintem van köztük pár kiemelkedően jó alkotás. 

1. Barbie, a hercegnő és a koldus (2004)




Barbie most izgalmas kettős szerepben tűnik fel. Ő alakítja a királylányt és a szegény falusi leányt is, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. A két lány sorsa egybefonódik, amikor Annelise királykisasszony fogságba esik, megmentése pedig hasonmására, Erikára vár. Vajon Erika a királykisasszony bőrébe bújva meg tudja-e hiúsítani a gonosz Preminger cselvetését? És mi lesz a daliás Dominik királlyal, aki beleszeret Erikába abban a hiszemben, hogy a királylánnyal találkozik?
Ebben a varázslatos zenés filmben két gyönyörűséges és tűzrőlpattant leányzó bátran követi álmai útját és ráébrednek, hogy az ember sorsa különös helyen íródik: a szívünkben!


Link: Link

2. Barbie, mint Rapunzel (2002)




Hol volt, hol nem volt, réges-régen, a varázslatok és a sárkányok korában élt egy lány, úgy hívták, hogy Rapunzel, és neki volt a legszebb, legtündöklőbb haja az egész földkerekségen. De Rapunzel élete korántsem volt ennyire csodálatos. Gothelnél szolgált, a féltékeny, ármánykodó boszorkánynál. A boszorka egy félelmetes erdő mélyén rejtegette a lányt, akit bűvös üvegfal vett körül, és egy hatalmas, Hugo nevű sárkány őrizte. Azonban a sors különös fordulata folytán Rapunzel felfedezett egy varázslatos ecsetet, melynek segítségével fondorlatok egész szövevényére derített fényt, békét hozott két viszálykodó királyságra, és végül elnyerte a daliás Stefan herceg szerelmét. Sikerét Rapunzel Penelopének, a legkevésbé sem félelmetes sárkánynak köszönhette.

Link: Link

3. Barbie-Mariposa és a Pillangótündérek (2008)




A pillangó-tündérek birodalmában békésen, boldogan telnek a hétköznapok. Barátaival együtt virágról virágra libben a bájos Mariposa is, aki el sem tudja képzelni hogy vidám soruk egy napon rosszra fordulhat.
Felbukkan azonban a színen a gonosz Henna, aki egy bűvös porral megmérgezi a tündér-királyságot és magát a királynőt is. Carlos herceg Mariposát kéri meg, hogy két barátnőjével együtt vállalkozzanak a veszélyes útra, kelljenek át a birodalom biztonságos határain és keressék meg a méreg ellenszerét, mielőtt elpusztul gyönyörű otthonuk és meghal a királynőjük.


Link: Link

4. Barbie és a 12 táncoló hercegnő (2006)




Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kastély, ahonnan mindig zeneszó hallatszott. Ebben a kastélyban nem egy, még csak nem is kettő, hanem tizenkét hercegnő élt édesapjával, a Királlyal. A legalacsonyabbtól kezdve a legmagasabbig, mind a tizenkét hercegnő imádott táncolni. A legnagyszerűbb táncos mégis a hetedik hercegnő volt, Barbie.
A Királyt az energikus hercegkisasszonyok nevelése nagyon kifárasztotta, így unokatestvére, Rowena segítségét kérte. A kapzsi Rowena a hercegkisasszonyok megnevelése érdekében rövid idő alatt kiűzte az örömöt a kastélyból. Nem volt több tánc, se zene, se mulatság! Barbie azonban felfedezett egy titkos átjárót egy varázslatos világba.


Link: Link

5. Barbie mesés karácsonya (2008)




A Barbie Mesés Karácsonya Dickens klasszikus meséjének szívmelengetõ változata, mely a 19. században játszódik és tele van csodálatos karácsonyi dalokkal, pompás ruhakölteményekkel és sok-sok nevetéssel! Ebben a történetben Barbie ezúttal Eden Starling-ot alakítja, aki egy londoni színház ünnepelt színésznõje. Eden Chuzzlewittel, beképzelt macskájával együtt önzõ módon rá akarják venni a színházat, hogy karácsony napján is próbáljanak! Dührohamában még pompás ruháinak tervezõje és gyerekkori barátnõje, Catherine sem tudja lebeszélni tervérõl. Három fura karácsonyi szellemre vár a feladat elvinni Edent egy fantasztikus szünidei utazásra annak érdekében, hogy kitárja szívét az ünnepi hangulatra és megtapasztalja, milyen jó érzés adni.

Link: Link

6. Barbie és a gyémánt kastély (2008)




Barbie és Teresa meséli el Liana és Alexa, két legjobb barát csodálatos történetét, akik mindenen megosztoznak, beleértve a zene szeretetét is. Amikor egy elvarázsolt tükröt kapnak, addigi nyugodt, mindennapi éltük hirtelen megváltozik és összebarátkoznak a tükörbe zárt lánnyal. Elhatározzák, hogy megmentik új barátjukat, ezért Liana és Alexa veszélyes, barátságukat próbára tevő, útra indulnak az elrejtett Gyémánt Kastélyba.

Link: Link

7. Barbie Fairytopia: A szivárvány varázsa (2007)




Másodszor is megmentve Fairytopiát, Elinának egy kicsit fejébe száll a hírnév és egy kicsit el is bízza magát képességeivel kapcsolatban. Azura meglátogatja õt a Bűvös Réten, és a kristálypalotába hívja, hogy kiképezhesse tündér-segéddé, és részt vehessen a tavaszi repülésen, a rituálén amely életre kelti a tavasz elsõ szivárványát. A kristály palotában Elina találkozik a többi tündér-segéddel, akik - hozzá hasonlóan - mind a nagy tavaszi repülésre készülnek, és arra, hogy az égre bűvöljék életük elsõ szivárványát! A dolgok nem mennek olyan jól, mint ahogy azt Elina remélte, véletlenül csapdába esik, amikor egy látszólag ártatlan varangyra vet ki varázsigéjét. A varangy nem más, mint Laverna akit a varázsige visszaváltoztat, megtörve az átkot, rászabadítva õt Fairytopiára. Ezután Laverna mély álmot hint az õrtündérekre és megpróbálja véghezvinni gonosz tervét. A tündér-segédeknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák Lavernát abban, hogy 10 év télbe borítsa Fairytopiát. De vajon az összefogás ereje elég ahhoz, hogy legyõzzék Lavernát, és életre keltsék az elsõ szivárványt?

Link: Link

8. Barbie és a hattyúk tava (2003)




Barbie Odette alakjában kel most életre a pék lányának szerepében. Odette az egyszarvút követi az Elvarázsolt erdőbe, ahol Rothbart, a gonosz varázsló hattyúvá változtatja őt. Rothbart célja, hogy legyőzze unokatestvérét, a Tündérkirálynőt és elfoglalja az erdőt. A Tündérkirálynő szerencsére enyhíteni tud a varázslaton, így Odette, valamint az erdő többi emberi lakója is - akik mind Odette-től várnak segítséget -, éjszakára visszanyerik emberi külsőjüket. Odette sorsa, hogy megmentse az Elvarázsolt erdőt a gonosz Rothbarttól, habár nem érzi magát alkalmasnak ekkora feladatra. Hogyan lehet képes erre egy fiatal lány, akinek nincs más fegyvere a bátorságán, becsületességén és az eszén kívül? Mit hoz a Daniel herceggel való megismerkedés? A film a mesét és a balettet ötvözi Csajkovszkij feledhetetlen zenéjére, miközben megmutatja, hogy mindannyian bátrabbak vagyunk, mint hisszük.

Link: Link

9. Barbie-Varázslatos utazás a tenger mélyén (2006)




A szépséges Elina ezúttal a víz alatti világba, Mermaidiába utazik, hogy megmentse barátját, Nalut. A gonosz Laverna raboltatta el Nalut, hogy ő lehessen a legnagyobb hatalmú tündér Fairytopiában. Elina egyedül nem boldogul az ismeretlen világban, de szerencsére megismerkedik egy bizalmatlan sellőlánnyal, Norival, aki minden idegentől fél. Nem kevés energiájába kerül Elinának, hogy elnyerje Nori bizalmát és támogatását, de az igazi próbatétel még csak ezután következik. Lehet, hogy élete legnagyobb áldozatát kell meghoznia ahhoz, hogy megmentse barátját: le kell mondania tündérszárnyairól...

Link: Link

10. Barbie és a diótörő (2001 - első barbie mesém :)




A mese úgy kezdődik, hogy Barbie, aki Clara szerepét játssza, egy gyönyörű Diótörő fabábut kap ajándékba kedvenc nagynénjétől. Aznap éjjel, míg Clara alszik, Diótörő életre kel, hogy megóvja a lányt a gonosz Egérkirály-tól, aki megszállta Clara szobáját. Clara felébred, és segít Diótörőnek, de az Egérkirály gonosz varázslattal lekicsinyíti a lányt. Clara és Diótörő látványos kalandra indulnak, hogy megtalálják Bonbon hercegnőt, az egyetlent, aki fel tudja oldani az Egérkirály gonosz átkát.
A mese báját látványos táncjelenetek fokozzák, melyek a híres koreográfus, Peter Martins munkáját dicsérik, miközben Csajkovszkij kedves zenéje hallható. A New York Városi Balett táncosainak valódi mozdulatai oly módon varázsolják a balett szépségét a vászonra, ahogyan azt eddig még sosem lehetett látni.
A Barbie a Diótörőben megmutatja, hogy ha kedves, okos és bátor vagy, akkor bármi lehetséges...


Link: Link

11. Barbie és a bűvös pegazus (2005)




Az első Barbie filmben, mely 3D technológiával készült.
Annika hercegnő összebarátkozik Brietta-val, a csodálatos szárnyas paripával, aki elrepíti őt a Felhő Királyságba. Annikának csupán három napja van, hogy megtörje a gonosz varázsló, Wenlock átkát, és kőből ismét emberré változtassa családját. Wenlock elleni küzdelme során Annikának rengeteg kalandban van része és új barátokra is talál miközben megpróbálják létrehozni a Fény Varázslatos Pálcáját.


Link: Link

12. Barbie naplók (2006)




Barbie egy átlagos, külvárosi gimnazista lány, aki szabadidejében legszívesebben barátnőivel, Tiával és Courtney-val zenél. Mikor Barbie másodikos gimnazista lesz, legnagyobb vágya, hogy kortársai felfedezzék benne az izgalmas, tehetséges lányt, hogy az iskolai híradó műsorvezetője legyen, és hogy randizhasson a suli egyik népszerűbb srácával, Toddal.

Link: Link



0 Megjegyzések