Halloween-i filmajánló

Halloween-i filmajánló


Mik azok a halloween-i kedvencek, amiket kötelezően ajánlok megnézni októberben és november elején, amíg van esély egy kis pihenésre, szünetre? Sok filmet sikerült összeszednem, de 10-re szűkítettem a kört, vegyes kategóriákból, mindenki szórakoztatására tekintettel.



Plusz filmek itt még megtalálhatóak régi bejegyzéseimben, nem akartam duplán feltenni őket, ezért ide beszúrom a linket.. Animációs filmek ; Horror filmek

1. Kamu vámpír

Amikor egy magába zárkózó, 17 éves srác új iskolába kerül, a suli legnépszerűbb csaja véletlenül vámpírnak nézi. Új misztikus személyisége menővé teszi, de ahogy terjed a róla szóló hír, úgy lesz egyre nehezebb elrejtenie az igazságot.
(Én személy szerint nagyon jót szórakozom mindig rajta! Többször láttam :D)


Film: Link

2. Halott menyasszony

Egy kis faluban, valamikor a 19. század derekán két család a gyermekeik esküvőjére készül. Mindenki boldog, a két házasulandó fiatalt kivéve. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először. A menyegzőpróbán Victor belezavarodik a házassági eskü szövegébe, az erdőbe megy gyakorolni a szöveget. Végül annyira belejön a szerepébe, hogy egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban nem az, aminek látszik. Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal, akinek szíve régóta megszűnt dobogni, ám szüntelenül keresi az igaz szerelmet, és a társat, aki megosztja vele örök nyugodalmát.



Film: Link

3. Nightmare Before Christmas - Karácsonyi lidércnyomás

Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.



Film: Link

4. Coco

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.


Film: Link

5. Grave Halloween

Fuji szigeteken van egy erdő, ahova öngyilkosok jönnek a világ minden tájáról. Ez csak egy megnevezés, sokan hiszik ezt. Maiko-nak, ( Kaitlyn Leeb ) viszont nem ez a véleménye erről. Ő elszántan keresi az igazságot anyja öngyilkosságáról, aki szintén ebben az erdőben vetett véget életének. Mivel Halloween éjszakája van, egy pár haver úgy dönt megijeszti Maikot és társait abban az erdőben. Viszont hibát követnek el, hisz Skylar ( Tom Stevens ) egy halott karóráját lopja el. Ezzel teljes mértékben felszabadítja az erdő gonosz lelkek erejét, és szellemük kísérteni kezdi a fiatalokat mert Skylar nem tisztelte a holtak vagyonát...


Film: Link

6. Scooby Doo 1-2, a filmek

Első rész

Szerencsére mindig vannak, akik szívesen megmentik a világot. Amikor a Mistery Inc. tagjai hírét veszik, hogy egy távoli, titkos szigeten valaki világuralomra készülődve kísértet tenyésztésbe kezd, habozás nélkül akcióba lendülnek. Pedig ránézésre nem tűnnek túl félelmetesnek: négy fura kamasz, két fiú, két lány egy ócska autóban, kíséretükben egy beszélő dán doggal. Jó az, ha rájuk van bízva a világ jövője? Jobb már nem is lehetne! Cégük szörny- és rémelhárításra, kísértetkergetésre és démondöntésre szakosodott. Mindent tudnak erről az iparról, és rajtaveszt, aki alábecsüli őket. Mától van mitől félni a kísérteteknek!

Második rész

Ennyi kísértet egyszerre még soha nem kísértett. Kezdődhet Scooby-Doo és a Rejtély Rt. legnagyobb vadászata. Egy talányos gonosztevő tartja rettegésben Menőfalva lakóit. A titokzatos rém szörnymasinájával egymás után éleszti újra a Rejtély Rt. összes eddigi ellenségét. Így aztán Frednek, Daphnénak, Bozontnak, Velmának és Scooby-Doo-nak minden csavaros ötletre, furmányos furfangra szüksége lesz, hogy megállítsák a rémes szörnyáradatot. A csapat kis híján szégyenben marad, mert Scoobyn és Bozonton kitör a frász, úgyhogy a két jó barát hamar nekilát kieszelni egy titkos tervet, amivel bebizonyíthatják nyomozói zsenialitásukat.





Film1: Link

Film2: Link

7. AfterDeath

Öt fiatal felébred a halálból. A dagály a partra sodorja őket, ahol rátalálnak egy elhagyatott házra. Csakhamar kénytelenek belátni, hogy az örökös éjszaka és fájdalom világa maga a Pokol. Miközben felveszik a harcot a démoni árnyakkal, a ház két rejtélyes festménye felcsillantja előttük a második esély reményét. 



Film: Link

8. Fallen - Letaszítva (1-3)

18. születésnapjával Aaron Corbett élete örökre megváltozik, mikor megtudja, hogy ő egy Nephilim, vagyis részben ember, részben angyal. Ráadásul az égi erők harcában fontos szerepet jósoltak neki. Hamarosan megmutatkoznak különös, új képességei is, ám ő hallani sem akar az egész angyalosdiról, mikor végre sínen van az élete, szerető családra és csinos barátnőre talált.


Film: Link

9. The Diabolical

Madison egy egyedülálló édesanya, és fia idegen erők jelentére lesz figyelmes a házukban. A nő egy tudós barátja, Nikolai segítségét kéri, aki megkísérli elpusztítani az erőszakos szellemeket, melyek a paranormális jelenségek szakértőit is elriasztották.



Film: Link

10. Nocturna

Két New Orleans nyomozó belekeveredett egy évszázados (vámpír) viszályba...



Film: Link

Jó szórakozást!

0 Megjegyzések