Önszeretet

 Önszeretet


Az önszeretet önmagunk elfogadása, saját lényünk feltétel nélküli támogatása. Fejlesztésével elfogadjuk hibáinkat és erősítjük pozitív tulajdonságainkat. Minél inkább szeretjük magunkat, annál kevésbé befolyásolnak a negatív külső tényezők. Lelki-testi egészség fő alappillére. Az önszeretet vezet el vágyaid eléréséhez!

Kezdjük a testi egészséggel. Szereted-e magad annyira, hogy gondoskodj a jólétedről, hosszú életet teremts magadnak? A tested jelzéseire figyelsz? Ugyanis ő jelzi, ha hiba van az életedben, nincs egyensúly. Manapság nemigen jut sok idő az öngondoskodára vagy nem élünk vele. Eltávolodtunk önmagunktól. Bármi bajunk van nem a valós okokat tárjuk fel, hanem telitömjük magunkat gyógyszerrel, elhesegetjük panaszaink. Orvostól-orvosig járunk, hogy semmi se változzon, mivel nem mindig oldja meg az orvos panaszaink, sőt... (fontos eljárni ide megjegyzem, de van, amikor emellett másra is fókuszt kell tenned). Lehet a háttérben önpusztítás, önutálat, önkritika, önszabotázsi cselekedetek halmaza, amit gyógyszer nem kezel!

Ha megbetegszel haragszol magadra, negatív gondolataid lesznek, félelmeid előtörnek, kétségek. Itt tedd fel a nagy kérdést: Mit tettem rosszul, mit vétettem magam ellen, hogy ez történhetett? Figyelmetlen voltam? Szándékos volt?

Ha megvan az ok, ne kezd el ostorozni magadat.. Hibázhatsz! Kezdj el dolgozni azon, ami félrement és ne ess pánikba, önsorsrontó körökbe! Tarts több énidőt!

Ha azt érzed sehogy se tudod szeretni önmagad hiába próbálkozol, akkor a múltadban keresd az elakadást, mivel lehet valaki elhitette veled, hogy szerethetetlen vagy, kevés, pedig ez nem igaz, csak te nem adtál magadnak lehetőséget a szeretetre... Bármi miatt érzed ezt tudd mindenki szerethető! Mindenki megtalálja azt a személyt önmagán kívül is, aki úgy szereti, ahogy van, feltételek nélkül, csak fogadd el önön létezésed. Elsőként szeresd bátran önmagad és jön majd, aki csatlakozik melléd. Manifesztálóknak üzenem tartsátok ezt észben pl. társbevonzásban.

Persze nemcsak manifesztációhoz kell, hanem a testi egészséghez, lelki egyensúlyhoz, minőségi kapcsolódásokhoz.

2 fontos dolog van: - te is úgy szeretsz mást, ahogy önmagad szereted és a másik fél is annyira fog szeretni, ahogy te saját magadat. Egyensúlyba kell legyen a kettő oldal, mert komoly problémák okozója a kibillenés. Plusz nem várhatsz másoktól mindig megerősítéseket. Legyél magabiztos a kapcsolataidban!

"Szeretni valakit, aki nem szereti, tiszteli önmagát." - Iszonyat nehéz és bonyolult, megterhelő. Sokszor kihasználható egyben. Bármit tehetsz, mondhatsz, úgy se hisz neked, mert önmagába kételkedik. (ismerős?)

Ha nincs önszeretet, önbizalom, akkor mi/ki van? Folyamatos kételkedés eredménye, hogy a másik fél menekülésbe kezd, kevésnek érezheti, amit nyújt, bekerülhet ebbe az ördögi körbe, lerántod őt magaddal.

Az önszeretettel felelősséget vállalsz az életedért és azért, aki vagy!

Hogyan szeresd magad?

-önmonitorozással fedezd fel ki vagy

-fogadd el önmagad, de ne félj változtatni, ha azt érzed van min javítani

-tudj nemet mondani, legyenek határaid

-énidő, öngondoskodás

-figyelj a kapcsolataidra

-bocsáss meg magadnak, ha hibázol, nem vagy épp "tökéletes"

-élj tudatosan

Ezenfelül még sok módon kifejezheted magad felé az érzéseid! Szeresd magad! Ha valaki mégsem áll pozitívan hozzád azt meg engedd el, ne érdekeljen, nem szerethet mindenki természetesen, azokat keresd, akik jók hozzád.

Legyen szép napod!

0 Megjegyzések